Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Rekonstrukcija i "spajanje" Doma zdravlja i Opšte bolnice „Dr Aleksa Savić“ u Prokuplju

rssBookmark and Share

Prokuplje 13.09.2019. Južna Srbija Info

Prilikom posete Prokuplju, i nakon obilaska Opšte bolnice „Dr Aleksa Savić“, ministar zdravlja Zlatibor Lončar obišao je prokupački Dom zdravlja, gde se upoznao sa radom ove zdravstvene ustanove i projektom rekonstrukcije postojećeg objekta u kojem će biti izmeštena Opšta bolnica.

Rekonstrukcija i "spajanje" Doma zdravlja i Opšte bolnice „Dr Aleksa Savić“ u Prokuplju

Kako je istaknuto na prezentaciji ovog projekta, pored rekonstrukcije zgrade Doma zdravlja, predviđena je i izgradnja novog operacionog bloka, koji bi sadržao četiri savremene operacione sale sa pratećim malim salama, izgrađenim po najvišim  evropskim standardima.

Upoznajući prisutne sa projektom novog savremenog Zdravstvenog centra u Prokuplju, dipl. inženjer Radoslav Galić je istakao da se radi o ustanovi koja će biti izgrađena po najvišim evropskim standardima.

-U planu je ugradnja multifunkcionalnih sistema, gde možemo da pratimo tok operacije, ne ulazeći u salu, rekao je Galić.

Ceo kompleks, namenjen je građanima svih opština Topličkog okruga, koji će imati kompletne, savremene zdravstvene usluge na jednom mestu.

Komentara: 0


#   Prokuplje   Dr Aleksa Savić bolnica   Zlatibor Lončar   Dom zdravlja Prokuplje
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima