Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Rekord u turizmu tokom 2015. - 148.000 noćenja u Nišu

rssBookmark and Share

01.02.2016. Južna Srbija Info

Prema najnovijim podacima Republičkog zavoda za statistiku u Nišu je i 2015. godine zabeleženo povećanje ukupnog broj turista u odnosu na isti period u 2014. godine za 10,6 %, pri čemu je broj dolazaka domaćih turista porastao za 11,6 % a broj inostranih povećao se za 9,8 %.

Foto: Južna Srbija Info
Foto: Južna Srbija Info

U Nišu je tokom 2015. godine, od januara do decembra ostvareno 13,8% više noćenja nego u periodu od januara do decembra 2014. godine, pri čemu je broj noćenja domaćih turista porastao za 15,8 % a broj noćenja inostranih turista povećao se za 11,3 %, kažu iz Turističke organizacije Niš.

Ovakvi uspešni rezultati tokom 2015 godine direktna su posledica sveukupnih napora i aktivnosti  koji su od strane TON-a učinjeni na polju afirmacije grada kao dobre turističke destinacije kao i svih promotivnih aktivnosti koje je TON sprovodio poslednjih par godina na mnogobrojnim manifestacijama i festivalima u Srbiji, domaćim i međunarodnim sajmovima, komunikacijom sa međunarodnim promoterima, tur operatorima i novinarima iz celog sveta.

Komentara: 0


#   stranci   turisti   Turistička organizacija Niš   Zavod za statistiku   noćenje
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima