Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

"Romani fest" - koncert benda "Veseli Romi" na Amfiteatru

rssBookmark and Share

Niš 14.09.2018. Južna Srbija Info

Poznati niški bend "Veseli romi" održaće koncert na Amfiteatru kod spomenika Šabanu Bajramoviću u organizaciji Udruženja "Veseli Romi" i podršku GO Medijana.

"Romani fest" - koncert benda "Veseli Romi" na Amfiteatru

Večerašnji nastup na Amfiteatru je samo deo projekta "Romani festa" u čast Šabanu Bajramoviću.

"Veseli Romi", od orkestra dobre muzike, koje je izraslo u Udruženje koje čuva tradiciju i multikuturalnost i višenacionalnost uz poštovanje različitosti.

"Članovi našeg udruženja su pored Roma i naše komšije Nišlije, Srbi, Bugari i mnogi drugi, svi oni koji su prepoznali cilj kome stremimo, a to je očuvanje dobre muzike, jer upravo muzika oplemenjuje i spaja dobre ljude. kao i potreba uključivanja Roma u sve aspekte društva, posebno mladih" kaže predsednik udruženja Mile Petrović i osnivač orkestra "Veseli Romi"..

U toku su pripreme za svojevrsni Festival u čast sećanja na kralja romske muzike Šabana Bajramovića, koji bi trebao da se održi sredinom avgusta meseca sledeće godine, na Letnjoj pozornici u Tvrđavi.

Ansambl "Veseli Romi" osnovan pre 33 godine, poznat je i po tome što su njegovi nekadašnji članovi pored ostalog i kompozitori nadaleko poznatog "Robot kola", koje je neizostavno na svim proslavama i veseljima širom juga Srbije.

Komentara: 0


#   Niš   Šaban Bajramović   Medijana gradska opština   amfiteatar   Veseli Romi udruženje   Veseli Romi orkestar
@


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}