Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Sindikat zaposlenih podržao NE(LEGALAN) izbor direktora Doma učenika u Nišu

rssBookmark and Share

03.02.2017. Južna Srbija Info

Nakon ukazivanja na zloupotrebe u Domu učenika srednjih škola Niš, i održane sednice 27.01.2017. godine Upravnog odbora je na sednici jednoglasno uz podršku sindikata zaposlenih (prisustvovao je i predsednik sindikata Doma u ime zaposlenih Doma), podržan je v.d direktora Doma Mihajlo Marković, kandidat koji ne ispunjava uslove za direktora Doma, u pogledu radnog staža, piše uzbunjivač Vesna Ljubenković.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Tekst prenosimo u celosti..

Između ostalog u Konkursu za direktora Doma traži se „potvrda poslodavca da kandidat ima najmanje 5 godina rada sa VII stepenom obrazovanja“.

Uputila sam poslodavcu, Dom učenika srednjih škola Niš, 27.01.2017. god., odnosno Zahtev za pristup informaciji od javnog značaja, sa pitanjem „Da li v.d. direktora ima 5 godina radnog staža kako se to zahteva po konkursu“ i sekretar Doma 01.02.2017. godine dostavlja mi blagovremeno sledeće dokaze: 

Nezadovoljna odgovorom, tražila sam radnu knjižicu na uvid, lično, dobila sam odgovor, radna knjižica se na nalazi u arhivi. Odmah je usledio je još jedan Zahtev.

 Pitanje upućeno u Zahtevu je:

1. Da li v.d. direktora ima 5 godina radnog staža kako se to zahteva po konkursu? I
2. I gde se nalazi radna knjižica v.d direktora Mihajla Markovića

PRILOG:

Da li je moguće da se i dalje krše zakoni, zloupotrebe i da se pošto-poto mora izabrati kandidat koji ne ispunjava uslove, očigledno da se prikriva sve. Nije tačna izjava predsednika U.O. Doma da U.O. nije razmatrao o kandidatima, naprotiv, jeste na sednici 27.01. 2017. godine, kada su jednoglasno predložili v.d direktora Mihajla Markovića. Zahtev je i uputio jedan od kandidata, Tomislav Jovanović, da u prisustvo sekretara Doma izvrši uvid u potvrde, radniu knjižicu v.d. direktora Doam, i to mu nije omogućeno do ovog trenutka, po informaciji koju mi je Tomislav Jovanović dao. Očikledno se nešto prikriva, i trebalo bi da krivično odgovaraju oni, koji ukoliko ovim čine krivično delo. Izaći će sve na istinu. U međuvremenu, po mojim saznanjima v.d direktoru treba još nekoliko meseci da ispuni ovaj zahtev iz konkursa, pa kako to kaže predsednik U.O. Doma u roku od tri meseca, Ministrastvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja će odlučiti da li prihvata predlog U.O Doma za kandidata koji će im uputiti. Pa lepo ste smislili, radna knjižica je nezakonito u rukama v.d. direktora, a ne u arhivi i to od početka konkursa, potvrda poslodavca glasi na 3 godine 2 meseca i 23 dana. Tu se lepo vidi, pa šta ćemo sada?????A da. Ministarstvo, oni će odlučivati 3 meseca.................da li će, neće li????? Sumnjivo, sumnjivo....... i opasno........

 

                                                                                    Vesna Ljubenković

Komentara: 0


#     sindikat   Tomislav Jovanović   Dom učenika   Dom učenika srednjih škola   krivično delo   radna knjižica   Vesna Ljubenković   Mihajlo Marković
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima