Južna Srbija Info

Stipendije za najbolje učenike i studente

rssBookmark and Share

Niš 29.04.2016. Grad Niš

Najuspešnijim učenicima i studentima juče su u Oficirskom domu uručeni ugovori o stipendijama za 2016.godinu.Grad Niš ovim sredstvima pokazuje da ceni trud i zalaganje ovih vrednih mladih ljudi, a gradonačelnik Niša prof.dr Zoran Perišić je sve stipendiste pozvao da ostanu u Srbiji i posle završetka školovanja.

Stipendije za najbolje učenike i studente

„Ovaj Grad vidi vaš trud i vašu želju, vi ste naše pogonsko gorivo za budućnost .Obrazovanje iziskuje koninuirani rad ,traži vreme i ponekad je  skupo, ali budite sigurni da je neznanje još skuplje.
Zato u današnjem svetu poenta obrazovanja nije memorisanje činjenica koje će učenici morati da pamte do kraja života, poenta je kako da pronađu informacije, da znaju da ih vrednuju, kako da ih kombinuju sa drugim informacijama,  da ih efikasno koriste, da sa njima reše problem. To je nova pismenost 21. veka i mnogo se razlikuje od modela po kome je većina nas učila.
Moramo biti spremni u potpunosti za novi pristup u učenju i prihvatiti realnost da  ova deca,pametna,hrabra,kreativna i puna znanja predstavljaju naš pravi put ka razvoju društva.
Od srca vam čestitam na dosada postignutim rezultatima, a ove stipendije su samo simboličan način da kao Grad pokažemo da vrednujemo vaš trud  i zalaganje“,rekao je gradonačelnik.

Komentara: 0


#   Niš   stipendije   Zoran Perišić   učenici   studenti   oficirski dom
@ProfdrPerisic @


 


[ Dodaj komentar ]