Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

I tokom zime sve više poslovnih i mladih stranih gostiju u Nišu

rssBookmark and Share

Niš 18.02.2019. Južna Srbija Info

Optimističko očekivanje ministara Rasima Ljajića, od pre dva meseca da je Niš ozbiljna i konkurentna turistička destinacija i da se u 2019. godini očekuje promet od 100 hiljada posetilaca, potvrđuje najnoviji izveštaj Zavoda za statistiku, u kom se kaže da je u odnosu na 2017. prošle godine, Niš posetilo 20 odsto više stranaca.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Pozitivan trend rasta turističkog prometa, koji grad Niš beleži poslednjih nekoliko godina, zadržao se i tokom  2018. Godine. Prema Saopštenju br. 18. od 31.1.2019. godine od strane Republičkog zavoda za statistiku u gradu Nišu u  2018. godini došlo do povećanja ukupnog broja turista za 15%, pri čemu je broj domaćih povećan za 7,3%, a broj inostranih povećan za 20% u odnosu na 2017. godinu.

Podaci u kategoriji noćenja beleže povećanje za 12,3% više turista nego u periodu januar – decembar 2017. godine, pri čemu se broj noćenja domaćih turista u 2018. godini povećao za 6,7%, a broj stranih veći je za 18%.

"Rast turističkog prometa je najbolji pokazatelj uspeha intenzivnog rada na promociji grada Niša na ključnim emitivnim tržištima, u Nemačkoj, Austriji, Sloveniji, Slovačkoj, Rusiji, Turskoj, Bugarskoj i dr., odakle nam, prema statistici i dolazi najveći broj turista. Ono što je posebno važno za razvoj turističke privrede u Nišu je da broj turista raste, ne samo u letnjoj sezoni, kada ima najviše sadržaja , već i u periodu pred i postsezone, zbog čega planiramo nove kampanje i promocije kulturnog turizma, gastronomije i sve popularnijeg avanturističkog turizma, na novim tržištima i integrisanju kvalitetnog turističkog proizvoda, kako bi turistička ponuda Niša bila u trendu sa savremenom turističkom potražnjom i zahtevnim turističkim tržištem", kaže direktor Parlić.

Komentara: 0


#   Niš   stranci   Turistička organizacija Niš   Zavod za statistiku
@


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}