Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Svetski dan srca, "Klinika na otvorenom" u Leskovcu

rssBookmark and Share

Leskovac 29.09.2018. Južna Srbija Info

Zavod za javno zdravlje je u centralnom gradskom parku, uz podršku Opšte bolnice, Doma zdravlja, Crvenog krsta u Leskovcu i Grada Leskovca, organizovao akciju merenja krvnog pritiska, šećera u krvi i holesterola.

Svetski dan srca, "Klinika na otvorenom" u Leskovcu

Akcija je održana u čast Svetskog dana srca koji je ove godine obeležava pod sloganom „Obećavam da...za moje srce, tvoje srce i za sva naša srca“.

U gradskom parku danas su govorili, dr Vanja Ilić, dr Aleksandra Nikolić direktor ZZJZ, dr Aleksandar Stanković iz OBL, predstavnici Doma zdravlja i Crvenog Krsta, kao i dr Ana Stojković, pomoćnica gradonačelnika Leskovca.

„Danas je Svetski dan srca, njegovim obeležavanjem povećava se znanje o rizicima nastanka bolesti srca i unapređuju mere prevencije. Svaki pojedinac može doprineti smanjenju pojave kardio-vaskularnih bolesti, učenjem o faktorima rizika i preduzimanjem aktivnosti koje su od vitalnog značaja za smanjenje svog rizika i rizika svoje porodice“ kazala je Stojkovićeva.

Komentara: 0


#   Leskovac   srce   Zavod za javno zdravlje   Svetski dan srca   Aleksandar Stanković   zdravstveni pregled   Dom zdravlja Leskovac
@


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}