Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Turski "Džinsi" zapošljava još 350 radnika u Leskovcu

rssBookmark and Share

Leskovac 13.10.2018. Južna Srbija Info

Zastave brojnih zemalja viore se na jarbolima širom grada, jedna od njih je i zastava Turske i kompanije Džinsi (Jeanci) koja u Leskovcu posluje već 8 godina i trenutno zapošljava 532 radnika. Ova fabrika je u Leskovcu započela svoje poslovanje 2010. godine.

Turski "Džinsi" zapošljava još 350 radnika u Leskovcu

"Ovaj investitor je izrazio želju da u našem gradu proširi svoje poslovanje i sa tim ciljem smo 2015. započeli pregovore u vezi davanja u zakup prostora bivše „Sintetike“. Tada je ovaj investitor prema nama uputio zahtev da Gradu plati simbolični zakup od jednog dinara za period od 99 godina i njihova namera je bila da u novom pogonu zaposle 300 radnika", rekao je pri potpisivanju ugovora, gradonačelnik Goran Cvetanović.

U toku pregovora postignut je dogovor da investitor na mesečnom nivou plaća zakup po procenjenoj tržišnoj ceni od 5697 evra plus PDV i da u roku od 3 godine zaposli 350 radnika.

Očekivani prihodi grada od ove investicije iznose milion i 37 hiljada evra na osnovu poreza i doprinosa za radnike, a milion i 723 hiljade evra na osnovu zakupa za period od 21 godine.

Grad Leskovac konstantno radi na poboljšanju privredne klime kako bi ovde došli novi, ali i da bismo zadržali postojeće investitore.

Svojim aktivnostima Grad je doprineo da konkretno ovaj investitor razvije i skoro duplira svoju proizvodnju. U kupovinu i rekonstrukciju zgrade Sintetike, koju će Džinski zakupiti, uz pomoć Vlade Republike Srbije uložili smo 195 miliona evra. Džinsi će u posao zvanično biti uveden 17.10.2018. godine

"Veoma sam zadovoljan činjenicom da se u našem gradu konstantno otvaraju nova radna mesta i da se broj nezaposlenih smanjuje.Posao za još 350 radnika u Džinsija", dodao je gradonačelnik Leskovca.

Komentara: 0


#   Leskovac   zapošljavanje   Goran Cvetanović   Džinsi Srbija   investicije   radna mesta   konferencija
@CvetanovicG @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima