Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Učenici iz Holandije u poseti Nišu i Pravno-poslovnoj školi

rssBookmark and Share

Niš 16.11.2018. Južna Srbija Info

U Gradskoj kući danas je održan prijem za učenike i profesore iz holandskog grada Lermonda, koji borave u Nišu kao gosti Pravno-poslovne škole, a u okviru tradicionalne učeničke razmene škola.

Učenici iz Holandije u poseti Nišu i Pravno-poslovnoj školi

Učenike je primio gradski većnik, resorno zadužen za obrazovanje Mirko Zečević, koji je poželeo dobrodošlicu gostima iz Holandije i kratko ih informisao o bogatoj kulturno-istorijskoj tradiciji našeg grada.

U okviru ove učeničke razmene u Nišu boravi 17 učenika iz Lermonda i dva profesora.

Radi se o gradu koji je smešten na krajnjem jugu Holandije u blizini Belgijske i Nemačke granice.

Kako je najavio direktor Pravno- poslovne škole Milorad Gavrilović, tokom sedmodnevnog boravka učenici iz zemlje lala moći će da se upoznaju sa našim obrazovnim sistemom i vide deo projekata koje ova škola realizuje.

Učenici će obići i takozvane biro učionice u kojima se obavlja nastava po uzoru na prave kompanije i gde se učenici iz prve ruke upoznaju sa simulovanim radom preduzeća.

Delegacija iz Niša već je boravila prošle godine u Lermondu, a očekuje se da u martu mesecu, učenici Pravno posovne škole ponovo budu gosti ovog holandskog grada.

Komentara: 0


#   Niš   obrazovanje   učenici   Gradski većnik   Pravno poslovna škola   Holandija   Iz prve ruke   Milorad Gavrilović   Mirko Zečević   Lermond Holandija
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima