Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Uručene Vidovdanske nagrade đacima - osvaajčima prva tri mesta na školskim takmičenjima

rssBookmark and Share

Niš 22.10.2018. Južna Srbija Info

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović uručio je danas u zdanju Oficirskog doma pohvalnice i novčane nagrade učenicima niških osnovnih i srednjih škola, koji su osvojili jedno od prva tri mesta na zvaničnim republičkim i međunarodnim takmičenjima u pojedinačnoj konkurenciji ili ekipno.

Uručene Vidovdanske nagrade đacima - osvaajčima prva tri mesta na školskim takmičenjima

U školskoj 2017/2018 godini ukupno 244 učenika i 22 ekipe su osvojili jedno od prva tri mesta na ovim takmičenjima, od čega 114 učenika osnovnih škola (koji su osvojili ukupno 150 nagrada) i 17 ekipa, i 130 učenika srednjih škola (koji su osvojili 185 nagrada) i 5 ekipa.

Za nagrade za postignute rezultate, iz budžeta Grada Niša su izdvojena sredstva u ukupnom iznosu od 3.195.000 dinara.

S obzirom na to da se takmičenja po kalendaru Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja održavaju posle termina predviđenog za dodelu „Vidovdanskih nagrada“, danas je organizovan drugi krug nagrađivanja.

Ove simbolične nagrade predstavljaju podstrek za dalji rad i napredovanje,a gradonačelnik Niša poželeo je čestitajući mladim i talentovanim učenicima i studentima,da ostanu ovde u svom gradu i svojoj zemlji.

“ Država Srbija i Grad Niš kao lokalna samouprava ulažu maksimalne napore da se otvaranjem novih radnih mesta ,mladi talenti zadrže u zemlji i da svoje znanje valorizuju ovde ,jer je to glavni interes svakog zdravog društva koje brine o budućnosti i mladim naraštajima“,rekao je gradonačelnik.

Vidovdanske nagrade ,inače se dodeljuju tradicionalno svake godine.

Komentara: 0


#   Niš   učenici  Darko Bulatović   Vidovdanska nagrada  Marina Kostić
@DarkoBulatovic_ @


 


[ Dodaj komentar ]