Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Volonteri uređuju svoju sredinu

rssBookmark and Share

03.11.2010. NVO Kobra

Volonterski centar iz Niša i neformalna grupa Kobra iz Donje Trnave organizovali su u nedelju 31. oktobra 2010. godine jednodnevnu akciju u Donjoj Trnavi, sa ciljem aktivnog učešća mladih u oblasti očuvanja životne sredine. U okviru akcije, članovi Volonterskog centra posetili su svoje partnere, Kobre, u Donjoj Trnavi i zajedno učestvovali u uređivanju fudbalskog igrališta.

Volonteri uređuju svoju sredinu

Nakon uspešne akcije sređivanja igrališta u Donjoj Toponici volonteri okupljeni oko organizacije "Kobra" ponovo su pokazali kako se voli svoja životna sredina.

Akcija je sastavni deo zajedničkog projekta Ekološki kamp volontera, koji je podržala Svetska banka, a projekat se realizuje od 1. avgusta 2010. godine.

U okviru projekta, održan je trening za mlade u periodu od 27. do 29. avgusta u Ustanovi za odmor i rekreaciju dece u Lipovcu. Osim volontera Volonterskog centra iz Niša i Neformalne grupe Kobra, učesnici su bili i mladi iz Doma za decu bez roditeljskog staranja „Duško Radović“ i Udruženja samohranih majki iz Niša. Mladi su imali prilike da se, kroz radioničarski rad, upoznaju sa osnovnim pojmovima iz oblasti volonterizma i omladinskog aktivizma, ekologije i zaštite životne sredine i akcionog planiranja. Cilj treninga je bio osnaživanje mladih da se aktivno uključe u rešavanje problema u svojoj lokalnoj zajednici, koji se odnose na uređenje i očuvanje životnog prostora. Stečeno znanje i veštine primenjuju se kroz planiranje i realizaciju konkretnih akcija, jučerašnjoj u Donjoj Trnavi i predstojećoj akciji u Nišu.

Završna aktivnost projekta biće izložba fotografija svih aktivnosti, od 21-26. Decembra 2010. godine u Evropskom kutku u Nišu. Projekat „Ekološki kamp volontera“ se sprovodi uz finansijsku pomoć Svetske banke.Ostale fotografije pogledajte na fejsbuk stranici

Komentara: 0


#   volonteri   Kobra (org)   fotografije   izložba fotografija   Svetska banka
@GrupaKobra @


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}