Južna Srbija Info

Južna Srbija Info | Vesti juga Srbije, politika, turizam, sport, zabava

Vranjanac uhapšen zbog pesničenja u glavu"Istorija Niša" na RTS-u, od praistorije do... (VIDEO)Somborski menja naziv u Bulevar Svetog PantelejmonaNačelnica Sotirovski odala počast dr Vladanu Đorđeviću povodom dana Vojne bolnice10 godina patrijarha Irineja na tronu Srpske pravoslavne crkveNakon svađe, zamah sekirom u Gornjoj Toponici - povređen stariji muškaracPredizborna nervoza niških parlametaraca: Ekspresna sednica SG za 3 sata i dugovanja Grada za struju 53 miliona


Povodom, kako kažu "učestale pojave da učesnici u saobraćaju koriste istu naplatnu stanicu „Niš sever“ za ulaz i za izlaz sa autoputa", iz JP „Puteva Srbije“ je stiglo saopštenje.
Ninoslav Jovanović (“Malčanski berberin”) prebačen je na psihijatrisjko odeljenje beogradskog Centralnog zatvora radi veštačenja. Njemu se stavlja na teret otmica maloletne Monike Karimanović iz Suvog dola kraj Niša.
Gradonačelnik Niša Darko Bulatović i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević potpisali su Sporazum o realizaciji projekta Tehnopark Srbija 2 koji sprovodi NTP Beograd a sufinansiraju Vlada Švajcarske konfederacije i Grad Niš kroz subvencionisanje rada doo NTP Niš.
Niški paralamentarci, na sednici Skupštine grada sa 54 tačke dnevnog reda, nikad kraćoj, u trajanju od tri sata, usvojili su predlog da se iz gradskog budžeta izdvoji 53 miliona dinara dugovanja za električnu energiju koju su za protekle dve decenije potrošile mesne kancelarije i domovi kulture na selu u gradskom području.
U utorak je u Leskovcu održana je konferencija povodom dodele ugovora osobama koje su dobile subvencije za samozapošljavanje u iznosu od 200.000 dinara.
Ovde možete pogledati cene poljoprivrednih proizvoda na pijacama JP "Tržnica" u Nišu za 19. januar 2020. godine. Cenovnik se odnosi isključivo na pijačne tezge, ne na prodavnice i mlekare u okviru niških pijaca.
Princeza banjskog turizma Sokobanja, od danas poseduje jednu od najmodernijih otvorenih scena za izvođenje kulturno-umetničkih događaja u regionu.
Od 13. do 16. februara Niš će biti domaćin 55. finalnog turnira Kupa Radivoj Korać. Ugovor o organizaciji ovog velikog sportskog događaja danas su potpisali predsednik Košarkaškog Saveza Srbije Predrag Danilović i Gradonačelnik Niša Darko Bulatović.
Revija najboljih frnacuskih filmova biće prikazana od 15. do 17. januara u Niškom kulturnom centru u organizaciji, Francuskog kulturnog centra.
-Od 20. do 26. januara 2020. godine, povodom Evropske nedelje prevencije raka grlića materice, prokupački Dom zdravlja će putem svojih preventivnih službi promovisati očuvanje reproduktivnog zdravlja žena i značaj redovne posete ginekologu, saopštili su iz te zdravstvene ustanove.
Posle uspešnog koncerta u Beogradu, kantautorka mnogobrojnih hitova, Ana Stanić, sa svojom „Pop simfonijom“ otpočinje turneju i po drugim gradovima
Osmi dobrotvorni Svetosavski bal biće organizovan u nedelju 26. januara sa početkom od 19 sati u hotelu New city u Nišu.
Članica Glavnog odbora SNS i načelnica Nišavskog upravnog okruga Dragana Sotirovski kaže da je za godinu i po dana provedenih na čelu Okruga, kroz zvanične prijeme, razgovarala sa oko 1.000 ljudi, ne računajući one koji svakodnevno dolaze za pomoć, informacije ili preporuku.
Ovih dana je u aleksinačkom vodovodu primećena koncentracija dihidrogen monoksida, veća od uobičajene. Nadležni poručuju da je voda ispravna za piće