Južna Srbija Info

Južna Srbija Info | Vesti juga Srbije, politika, turizam, sport, zabava

"Gradonačelnik će biti onaj u koga predsednik stranke ima najviše poverenja" (VIDEO)Izgradnje dva nova kružna toka na Bulevaru Nikole Tesle - obustava saobraćajaNova rasveta - zablistala železnička stanica Niš (VIDEO)Devojka pokušala da se spusti niz vezane čaršave - zadobila višestruke povredeProvalio u kuću, zapalio nameštaj i garderobuNajmlađi dobitnik Sretenjske medalje Nišlija Veljko Đurić ima samo 15 godinaZaplenjeni marihuana i kokain, uhapšene tri osobe


Ujutro ponegde slab mraz, po kotlinama kratkotrajna magla. U toku dana pretežno sunčano i toplo.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, Poreskom policijom i pripadnicima Bezbednosno-informativne agencije, uhapsili su tri osobe koje se terete za krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica, poreska utaja i neosnovano iskazivanje iznosa…
Broj divljih deponija na području grada Niša sa prošlogodišnih 36 povećan je na 50.
"Najbitnije je da se pokrene srpsko selo", rekao je Miša Vacić na osnivačkoj skupštini Srpske denice u Merošini.
Na sednici Skupštine Gradske opštine Pantelej većinom glasova usvojen je rebalans budžeta za 2020.godinu kojim se uvećava obim budžeta za 19.687.500 dinara, odnosno, umesto prethodno usvojene Odluke o budžetu od pre mesec i po dana u iznosu od 192.699.000 na 212.386.800 dinara.
Gradska opština Pantelej u saradnji sa Lovačkim udruženjem grada Niša organizovala je tradicionalnu, desetu po redu „Šakalijadu“ u širem ataru sela Gornja Vrežina, kraj Niša.
U okviru trodenvnog boravka, danas su predstavnici austrijske turističke agencije "Euroturs" posetili su Niš i Nišku Banju kako bi upoznali potencijalima i kapacitetima, radi buduće saradnje.
I ove godine PK „Železničar“ organizuje jednu od najatraktivnijih republičkih planinarskih akcija „Zimski uspon na Trem“.
Niški Kulturni centar, priredio je februarski vodič kroz programe kulturnih i zabavnih dešavanja u Nišu.
Crveni krst Vranje organizovaće u sredu 19. februara akciju dobrovoljnog davanja krvi. Akcija će se sprovesti u sali OKCE, u periodu od 10 do 14 časova.
Grad Leskovac dobio je još jedno novo obeležje. Na mostu kod Zelene pijace, tzv. visećem mostu, postavljena je dekorativna, metalna konstrukcija na oba kraja mosta koja poprima obličje srca.
Studentski parlament Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Nišu i Studentska Asocijacija Nova organizuju drugi po redu „STUDENTSKI HUMANITARNI BAL“ u ponedeljak, 2. marta, u restoranu Perla u terminu od 19 do 23 časa. Realizaciju događaja podržali su Grad Niš i Kancelarija za mlade Grada Niša
Načelnica Nišavskog okruga i članica GO SNS Dragana Sotirovski gostovala je u emisiji "Odgvovorni" na RTV Belami
Ovih dana je u aleksinačkom vodovodu primećena koncentracija dihidrogen monoksida, veća od uobičajene. Nadležni poručuju da je voda ispravna za piće