Južna Srbija Info

Južna Srbija Info | Vesti juga Srbije, politika, turizam, sport, zabava

Smrt ispod kamiona na Suvoj planiniDrugo veče “Muzičkog edikata” u znaku “slavuja vizantijske muzike”Načelnik niške policije Virijević: U Nišu stabilna bebednosna situacijaKrio šest kilograma marihuane u prtljažniku "pežoa"Niš svetska prestonica horske duhovne muzike: Počeo "Muzički edikt"Juče otvoren akva-park u DoljevcuMladić iz Niša nestao u Krajkovačkom jezeru kraj Merošine


Promenljivo oblačno, mestimično sa kišom ili pljuskovima sa grmljavinom, intenzivnijim u centralnim i južnim krajevima zemlje gde se očekuju veće količine padavina u kratkom vremenskom roku (20 do 30 litara), pojava grada i olujni vetar. Jutarnja temperatura od 15 do 20, najviša od 25 do 30 stepeni
Kako su potvrdili u PU Pirot, Nišlija V.D. (1957) poginuo je jutros na obroncima Suve planine, u ataru sela Kosmovac, nakon što se se prevrnuo kamion sa drvima, zbog, kako sumnjaju klizavog puta.
Gradonačelnik Niša Darko Bulatović. potpisao je danas ugovore sa interno raseljenim licima,koji je zasnovan na zaključenom ugovoru između Grada Niša i Komesarijata za izbeglice, a u okviru projekta
Zbog toga što dnevni red sednice Skupštine grada nije dopunjen predlozma Niške inicijative i odborničke grupe “Niš moj grad”, a koje je podržala i odbornička grupa Demokratske stranke, niška opozicja napustila je današnje zasedanje.
Nacionalna koalcija za decentralizaciju (NKD) objavila je podatke o poslovanju niškog aerodroma koji pokazuju nižu prosečnu platu zaposlenih, gubitke i veće naknade za članove Nadzornog odbora. V.D direktora Aerodroma Dušan Knežević ne poriče iznete brojke, ali im daje drugačije tumačenje, prema kojem poslovanje nije tako loše kao što NKD navodi.
Za sve registrovane subjekte koji se bave poljoprivredom na teritoriji Grada Niša, otvoren je konkurs za subvencionisanu nabavku nove opreme i poljoprivredne mehanizacije.
Svečanim defileom mažoretkinja sinoć je otvoren Leskovački letnji festival, 19. po redu. Ovogodišnji festival otvorila je zamenica gradonačelnika Leskovca dr Jasmina Ranđelović okarakterisavši čuveno „Leskovački leto“ lepim načinom da se obeleži početak ovog godišnjeg doba i početak raspusta.
Gradonačelnik Niša Darko Bulatović,gradski većnik Branislav Kačar i direktor TON-a Uroš Parlić dočekali su danas ispred Gradske kuće učesnice „Košarkaškog marša” kojim se odbrojava 10 dana do početka Evropskog prvenstva za košarkašice u Srbiji.
Drugo festivalsko veče Šestog Međunarodnog festivala duhovne muzike „Muzički edikt“ održano je u Sabornom hramu Silaska Svetog Duha na apostole u Nišu. Kao zvezda večeri, nastupio je arhimandrit Nikodimos Kabarnos, pojac vizantijske duhovne muzike iz Atine
Skupštinskom Odboru za zdravlje i porodicu stigla je predstavka doktora Ivana Nikolića iz Beograda koji traži da se zakonom zabrani upotreba roštilja na ugalj u registrovanim ugostiteljskim objektima i da se oni zamene električnim ili roštiljem na gas, zbog sve češće pojave tumora debelog creva.
Grad Leskovac ove godine prvi put učestvuje u takmičenju „Srbija u ritmu Evrope“ i predstavlja se kompozicijom pevača Loic Nottet iz Belgije „Rhythm inside“. Takmičenje se održava u subotu 22. juna 2019. godine u 12 časova i direktno će se prenositi na Prvoj televiziji.
Večeras na trećoj večeri, VI Međunarodnog festivala horske duhovne muzike u Svetosvaskom domu, nastupiće šest horskih anasambala.
Beograd i Skoplje će novim Koridorom preko Niša biti udaljeni tri i po sata vožnje.
U javnosti se često priča o onima koji menjaju stranke i obično ih napuštaju kada padnu sa vlasti. Tako se govori da je Tatjana Vojtehovski bila aktivni član JUL-a. Ona kaže nisam, a u izjavi Siniše Vučinića, visokog funkcionera JUL-a stoji, sasvim nešto drugo.