Južna Srbija Info

Južna Srbija Info | Vesti juga Srbije, politika, turizam, sport, zabava

Izgradnje dva nova kružna toka na Bulevaru Nikole Tesle - obustava saobraćajaNova rasveta - zablistala železnička stanica Niš (VIDEO)Devojka pokušala da se spusti niz vezane čaršave - zadobila višestruke povredeDanas su Velike - zimske ZadušniceProvalio u kuću, zapalio nameštaj i garderobuNajmlađi dobitnik Sretenjske medalje Nišlija Veljko Đurić, ima samo 15 godinaZaplenjeni marihuana i kokain, uhapšene tri osobe


Ujutro po kotlinama kratkotrajna magla. Tokom dana osetno toplije i iznad većeg dela pretežno sunčano, samo na severu umereno oblačno. Najviša dnevna od 12 stepeni na jugu i jugoistoku do 18 stepeni na istoku i zapadu.
Na našem najvećem i najfrekventnijem prelazu ka Bugarskoj carinici su 19. februara 2020. godine sprečili krijumčarenje zlatnog nakita i parfema. Neprijavljeno zlato pronađeno je prilikom detaljne kontrole na ulazu u zemlju automobila bugarskih registarskih oznaka.
Broj divljih deponija na području grada Niša sa prošlogodišnih 36 povećan je na 50.
"Najbitnije je da se pokrene srpsko selo", reko je Miša Vacić na osnivačkoj skupštini Srpske denice u Merošini. Pored predsednika te političke organizacije Vacića, sastanku su prisustvovali članovi Glavnog odbora i veliki broj simpatizera sa teritorije opštine Merošina. Za predsednika Opštinskog odbora, jednoglasno je izabran Goran Mikić, njegov zamenik biće…
Na sednici Skupštine Gradske opštine Pantelej većinom glasova usvojen je rebalans budžeta za 2020.godinu kojim se uvećava obim budžeta za 19.687.500 dinara, odnosno, umesto prethodno usvojene Odluke o budžetu od pre mesec i po dana u iznosu od 192.699.000 na 212.386.800 dinara.
Gradska opština Pantelej u saradnji sa Lovačkim udruženjem grada Niša organizovala je tradicionalnu, desetu po redu „Šakalijadu“ u širem ataru sela Gornja Vrežina, kraj Niša.
U okviru trodenvnog boravka, danas su predstavnici austrijske turističke agencije "Euroturs" posetili su Niš i Nišku Banju kako bi upoznali potencijalima i kapacitetima, radi buduće saradnje. Predstavnici agencije posetiće Sićevačku i Jelašničku klisuru, institut Niška Banja, Medijanu, Ćele Kulu, logor na Crvenom krstu...
Aleksinački Napredak dočekao je ekipu Borca u okviru 18. kola košarkaške lige Srbije.
Niški Kulturni centar, priredio je februarski vodič kroz programe kulturnih i zabavnih dešavanja u Nišu.
Crveni krst Vranje organizovaće u sredu 19. februara akciju dobrovoljnog davanja krvi. Akcija će se sprovesti u sali OKCE, u periodu od 10 do 14 časova.
Grad Leskovac dobio je još jedno novo obeležje. Na mostu kod Zelene pijace, tzv. visećem mostu, postavljena je dekorativna, metalna konstrukcija na oba kraja mosta koja poprima obličje srca.
Zbog izgradnje dva nova kružna toka na Bulevaru Nikole Tesle, kod Tehničkih fakulteta (Aleksandra Medvedeva) i Jagodin male (Auto-pijac), saobraćaj će od ponedeljka 24. februara biti obustavljen u pravcu prema gradu.
Članica Glavnog odbora SNS i načelnica Nišavskog upravnog okruga Dragana Sotirovski kaže da je za godinu i po dana provedenih na čelu Okruga, kroz zvanične prijeme, razgovarala sa oko 1.000 ljudi, ne računajući one koji svakodnevno dolaze za pomoć, informacije ili preporuku.
Ovih dana je u aleksinačkom vodovodu primećena koncentracija dihidrogen monoksida, veća od uobičajene. Nadležni poručuju da je voda ispravna za piće