Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Друштво

Регионалне вести

<< < 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Укупно: 6174  |  Приказано: 21 - 30

Први црквени хор из Србије након атокефалности МПЦОА: Хор "Бранко" из Ниша учествовао на Литургији у Скопљу

Јужна Србија Инфо 04.07.2022.
Хор

На позив љубазних домаћина из Македонске православне цркве - Охридска архипископија, а са благословом Епископа нишког г. Арсенија, Нишка црквена певачка дружина "Бранко", са својим свештенством, узела је учешће у Богослужењу које се поводом празника Светог Наума одржало у цркви Светог Наума у Скопљу.

опширније

Коментара: 0

Спасен коњ који је упао у шахту у насељу Ледена стена

Јужна Србија Инфо 03.07.2022.
Спасен коњ који је упао у шахту

"У суботу смо учествовали у спасавању коња који је упао у отворени шахт на Леденој стени. Три сата је било потребно да се нађе опрема, људство и успели смо", кажу из нишког удружења Зоо Планет.

опширније

Коментара: 0

На ауто-путу од Ниша до Димитровграда, до прелаза Градина, нема ниједне бензинске пумпе, лопови користе непажњу на одмориштима

ОЛИВЕРА ВУКОСАВЉЕВИЋ И МАЈА РТС, Јужна Србија Инфо 03.07.2022.
Којим се триковима служе лопови на ауто-путу

Паневропска саобраћајница Коридор 10 најфреквентнија је током лета. Пред први велики туристички талас полиција је појачала контролу. Патроле су дуж целог ауто-пута на одмориштима, бензинским станицама и наплатним рампама.

опширније

Коментара: 0

Обележена 109. годишњица Брегалничке битке

Јужна Србија Инфо 02.07.2022.
109. годишњица Брегалничке битке

У организациjи Владе Републике Србиjе и Одбора за неговање традициjа ослободилачких ратова Србиjе и у сарадњи са градом Штип и удружењима Срба у Северноj Македониjи, 29.јуна jе на брду Каленица код Штипа, обележена 109. годишњица Брегалничке битке.

опширније

Коментара: 0

Акција Црвеног крста у Прокупљу „Пакет за новорођену бебу”

Јужна Србија Инфо 02.07.2022.
Пакет за новорођену бебу

Данас су представници прокупачког Црвеног крста посетили породице које су добиле принову у „Недељи Црвеног крста“ од 8. до 15. маја и уручили им пригодне поклоне. Поклон пакете добродошлице добиле су три бебе из Прокупља, два дечака и једна девојчица, казали су у прокупачком Црвеном крсту.

опширније

Коментара: 0

Завод за статистику: Опада број становника у Србији, мање од 7 милиона

Јужна Србија Инфо 01.07.2022.
Опада број становника у Србији

Републички завод за статистику саопштио је данас да је, према процени, број становника у Републици Србији у 2021. години износио 6.834.326 (процене су засноване на резултатима статистике природног кретања и унутрашњих миграција становништва).

опширније

Коментара: 0

Град Прокупље наградио одличне ђаке бесплатним летовањем у Црној Гори

Јужна Србија Инфо 29.06.2022.
Бесплатно летовање за одликаше

како кажу из локалне самоуправе, желећи да покаже колико брине о својим најмлађим суграђанима, Град Прокупље је ове године, обезбедио седмодневно летовање у Буљарицама за 240 основаца из четири градске и две сеоске школе. Прокупачким школарцима на мору ове године придружиће се и ученици из Основне школе „Светислав Мирковић Ненад“ у Малој Плани и „Вук Караџић“ у Житном Потоку.

опширније

Коментара: 0

Ружић: Није било ни једног пропуста у организацији и припреми завршног испита

Јужна Србија Инфо 29.06.2022.
Без пропуста на завршном испиту за основце

Завршни испит на крају основног образовања ове године је протекао потпуно регуларно и без проблема, захваљујући променама у начину рада, унапређењу безбедносних процедура и процедура прегледања тестова, али и дигитализацији целог процеса, рекао је данас први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић.

опширније

Коментара: 0

Данас се обележава Видовдан - верски празник и сећање на Косовску битку

Јужна Србија Инфо 28.06.2022.
Данас се обележава Видовдан

Видовдан је непокретни верски празник кога празнују Српска православна црква и Бугарска православна црква 28. јуна и један од највећих српских празника. Спада у непокретне празнике, а по старом календару је 15. јуна. Код Срба је познат под називом Видовдан, а код Бугара Видовден или Видов ден.

опширније

Коментара: 0

"Како се воли своја Црква" - Сценски приказ најмлађих у Светосавском дому "Сутра је недеља"

З.Стојнић. Јужна Србија Инфо 26.06.2022.
Сутра је недеља

Данас су у Светосавском дому, најмлађи чланови НЦПД "Бранко" из Ниша извели сценски приказ под називом "Сутра је недеља", који је на посебан начин показао како се од "малих ногу" учи о вери и цркви, ишчекујући недељну Литургију.

опширније

Коментара: 0

<< < 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Укупно: 6174  |  Приказано: 21 - 30


Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима