Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Телевизија Лесковац најутицајнија

rssBookmark and Share

Лесковац 03.05.2011. Душан Коцић

Телевизија Лесковац најутицајнија медијска кућа у Јабланичком округу

Од новембра 2007. године, после приватизације, већински власник ТВ Лесковац Владица Јовановић, а марта 2008. ТВ добија званичну дозволу за емитовање програма за локално подручје, Радиодифузна област 1

ТВ Лесковац
ТВ Лесковац

ЛЕСКОВАЦ - Као датум оснивања Телевизије Лесковац забележен је 28. април 1994. године, мада је експериментални програм емитован годину дана раније. Прву дозволу, тадашње јавно предузеће чији је оснивач била Скупштина општине Лесковац, добило је 1992. а уговор о коришћењу фреквенције обновљен је 1998. године.

Од новембра 2007. године, после приватизације, већински власник ТВ Лесковац је Владица Јовановић, а марта 2008. добија званичну дозволу за емитовање телевизијског програма за локално подручје, Радиодифузна област 1.

Телевизија Лесковац је најутицајнији медиј на југу Србије, а успешно пословање, професионалност и отворена програмска политика обезбедили су високу гледаност и место у клубу неколико највећих локалних ТВ станица у Србији.

Са жељом да будемо и бољи - опремљенији, успешнији, гледанији - свакодневно настојимо да, и садржајем и квалитетом, обогаћујемо програм – прецизирају посленици ове медијске куће.

Са седам репетитора и главним предајником који се налази на Хисару изнад Лесковца, ТВ Лесковац покрива скоро комплетно подручје Јабланичког округа. Осим у Лесковцу, Грделици, Предејану, Вучју, Власотинцу, Лебану, Бојнику и Медвеђи, програм ове медијске куће прати се и кроз кабловски систем неколико оператера у земљи.

Недавно потписан уговор са реномираном кућом City MediaIPTV не дозвољава навеђење број потенцијалних гледалаца, јер овим новим начином дистрибуције сигнала, путем ,,Интернет Телевизије’’ програм ТВ Лесковац може да се прати у сваком делу света.

Наташа Ђорђевић, главна и одговорна уредница ТВ Лесковац
Наташа Ђорђевић, главна и одговорна уредница ТВ Лесковац

У току дана Телевизија Лесковац емитује 17,5 сати програма, а окосницу програмског садржаја чине информативне емисије које се емитују осам пута дневно, као пет издања локалних вести и три издања локалне информативне емисије ,,Панорама’’.

У очекивању нових законских прописа који ће бити у складу са стандардима Европске Уније, где ће се у потуности регулисати етарски простор у нашој земљи, Телевизија Лесковац је уложила значајна финансијска средства у набавку опреме.

Прве значајније кораке ка дигитализацији почели су да чине октобра 2000. године и сада је комплетна продукција Телевизије Лесковац дигитализована.

Циљ Телевизије Лесковац ад је објективан и непристрасан програм и маркетиншка подршка свим привредним субјектима – саопштавају из те медијске куће уз нагласак да се и даље дограђују у техничком, кадровском, организационом, програмском и сваком другом погледу и да иду у корак с временом.

По истраживању АГБ Ниелсена, Телевизија Лесковац је гледанија од свих локалних ТВ станица у Лесковцу заједно.

Оно чиме се посебно поносе у ТВ Лесковац, кажу у овој кући, је да је грађани Лесковца и Јабланичког округа сматрају својом.

 

Коментара: 0


#   Лесковац   телевизија   Скупштина општине   Владица Јовановић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима