Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Трговиште нема банку

rssBookmark and Share

Трговиште 23.07.2011. Извор: Бета

Грађани Трговишта за плату, пензију или било какву другу банкарску услугу, морају да путују до 50 километара удаљеног Врања

Трговиште нема банку

ТРГОВИШТЕ - Од маја прошле године Трговиште нема ни једну експозитуру банке која ради на територији општине, а на многобројне апеле локалне власти која нуди да плаћа и закуп пословног простора само да се отвори експозитура, до сада ни једна банка није показала интересовање, изјавио је председник општине Трговиште Дарко Томић.

Томић је казао да општина пристаје и да банку која се одлучи да отвори експозитуру у Трговишту ослободи плаћања и комуналне таксе, али да заинтересованих банака нема, па чак ни за отварање банкомата.

"Од маја прошле године, када су у једном дану затворене експозитуре Алфа банке и Комерцијалне банке, а да нисмо добили јасан одговор како и зашто се то десило, грађани Трговишта се суочавају са свакодневним проблемом да до најближе банке, за плату, пензију или било какву услугу, треба да путују до 50 километара удаљеног Врања", изјавио је Томић.

Према Томићевим речима, у једној од најсиромашнијих општина на југу Србије велики проблем имају и власници радњи којима су потребне свакодневне уплате пазара, али и гости са стране који у сезони годишњих одмора долазе у Трговиште где их чека непријатно изненађење да нема банке, нити иједног банковног аутомата, такође ни места где да се промене девизе.

"У овој ситуацији и грађани и општина много губе, јер колико кошта аутобуска карта до Врања што иде по џепу грађана, толико и ти исти грађани када већ подигну плату или пензију тамо, троше свој новац у врањским маркетима па је ионако слаб промет у радњама додатно пао", рекао је он.

Томић наводи да "досадашњи разговори локалних власти са многобројним представницима банака, али и министарством економије па и републичким премијером нису донели никакав резултат".

"Није нам јасно зашто су банке незаинтересоване за отварање експозитуре или бар банкомата у Трговишту које има око 3.000 регистрованих текућих рачуна и педесетак правних лица. Део грађана је већ прешао на примање плата и пензија преко поште, али има оних који су подигли кредите и који то не могу", казао је Томић.Коментара: 0


#   Трговиште   председник општине
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима