Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Изложба слика Анице Савић „Далеко а блиско“

rssBookmark and Share

Пролом Бања 01.06.2015. С.Л. Јужна Србија Инфо

Уметничке слике Анице Савић са мотивима Ниша и руског града Белгорода, 25 уља на платну, изложена су у сали Градске општине Пантелеј.
Изложба је део обележавања Градске славе Ниша, Светог Цара Константина и Царице Јелене.

Изложба слика Анице Савић, Фото: Јужна Србија Инфо
Изложба слика Анице Савић, Фото: Јужна Србија Инфо

Велико интересовање пријатеља, грађана, љубитеља уметности, на свечаном отварању изложбе слика „Ниш-Белгород, далеко а блиско“, у сали Градске општине Пантелеј. Сликарка Аница Савић каже да је на ову идеју дошла када је пре неколико година боравила у руском граду Белгороду, где је имала самосталну изложбу икона и слика.

-    Дошла сам на идеју да лепоте Белгорода и белгородске области пренесем Нишу, а лепоте нашег Ниша Русији. Ову идеју нисам могла да реализујем док нисам на конкурсу Града Ниша добила суфинансирајућа средства, а онда ми је помогла и Општина Пантелеј, као и моја Општина Пролом Бања. Учествовала сам на Међународној колонији у Белгороду, где се слика на отвореном, и највише сам о сликарству научила у Русији, каже ауторка изложбе Аница Савић.

Сваког радног дана, до краја јуна, посетиоци ће моћи да погледају изложбу „Ниш-Белгород, далеко а блиско“, од 7.30 до 15.30 часова, у сали Општине Пантелеј.


#   Пролом Бања   градске општине
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима