Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Прокупље ускоро добија три мурала

rssBookmark and Share

Прокупље 11.04.2018. Јужна Србија Инфо

На оварању изложбе слика познатог, више у свету него код нас, сликара Добрија Стојановића, био је још један значајан српски сликар Топличанин Мирослав Лазовић.

Прокупље ускоро добија три мурала

На његову препоруку, Народни музеј Топлице је угостио Стојановића у галерији „Божа Илић“ и омогућио Прокупчанима, али и свим љубитељима сликарства да уживају  у „сновима“ овог познатог уметника на његовим сликама.

-Изложба Добрија Стојановића је моја препорука, јер је он један изванредан сликар, који се налази у врху српског сликарства. Искористио сам своје пријатељске везе да мојим Топличанима омогућим да виде добру изложбу. Ја стално говорим и тврдим да је Прокупље, што се тиче ликовне сцене, јако активно, још од оног времена када су почеле промене и мало пре тога. Када су се радили споменици значајним и важним људима овог града и када је постојала награда „Божа Илић“. Чак сам имао част да будем у жирију онда. У то време било је лепо бити део тога, јер је ову важну сликарску награду понела плејада добрих сликара. После је то мало утихнуло, па су ређе могли да се виде еминентни сликари у Прокупљу. Зато сам желео и драго ми је да сада у галерији са Божиним именом имамо једног великог сликара, познатог и у свету, рекао је сликар Мирослав Лазовић.

Он је највио да ће овог лета поново бити у свом родном крају, у Топлици, јер ће учествовати на ликовној колонији „Божа Илић“.

-Договарамо се да у Прокупљу урадимо три мурала у главној улици. Пошто се буде завршила потребна папирологија за то, препоручићу људе који ће их радити. И ја ћу  свакако бити део свега тога, јер ћу за Прокупље урадити један мурал, пошто се бавим и монументалним сликарством. Драго ми је да ће Прокупље добити три лепа мурала, истакао је овом приликом Лазовић.

Овом приликом, директор Народног музеја Топлице Дарко Жарић, сликару Лазовићу је уручио  захвалницу као знак дугогодишње добре сарадње и пријатељства.


#   Прокупље   Народни музеј Топлица   мурал   Дарко Жарић   Мирослав Лазовић   Добри Стојановић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима