Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ускоро завршетак зграде Народног позоришта

rssBookmark and Share

05.11.2013. Izvor: eKapija

Реконструкција Народног позоришта у Лесковцу започела је пре две и по године. Градоначелник Лесковца Горан Цветановић је, нагласио да ће Лесковац у мају наредне године бити домаћин 50. јубиларних сусрета "Јоаким Вујић", о чему је донета званична одлука 23. октобра, и да ће до тада ово здање засијати у пуном сјају.

Ускоро завршетак зграде Народног позоришта

- Чињеница да смо прихватили да будемо домаћини овако значајног културног догађаја, на коме ће учествовати позоришта из Ниша, Шапца, Ужица, Крушевца, Пирота, Крагујевца, Лазаревца, Врања и Краљева говори да смо спремни да Народно позориште завршимо и предамо га глумцима - истакао је Цветановић.

Цветановић је критиковао начин на који је рађена реконструкција позоришта, истичући да је нелогично да се прво сређују канцеларије, чајна кухиња и апартмани за гостујуће глумце, а да није завршена позорница, расвета и део са гардеробама глумаца.

Иначе, реконструкција првог дела позоришта коштала је 56,035 милиона динара. Средства су обезбедили Министарство финансија Републике Србије у износу од 31 милион динара и локална самоуправа у износу од 25,662 милиона динара.

Град је до сада, по испорученим ситуацијама, исплатио извођачу радова, предузећу СМН градња, нешто више од 20 милиона динара.

Средином маја ове године потписан је уговор о додатним радовима у вредности од 13,5 милиона динара. Напраљен је додатни пројетак и по њему ће се радити.


#   позориште   Министарство финансија   локална самоуправа   Народно позориште
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима