Južna Srbija Info

Južna Srbija Info | Vesti juga Srbije, politika, turizam, sport, zabava

Pronađeno telo muškaraca u Moravi kraj LalilncaDanas je Tomindan - valjalo bi sedeti kod kućeVladikin blagoslov za početak nove školske godine - Veronauka vrlo bitna za razvoj mladihTelo nestale žene izvučeno iz Nišave u Pirotu49 godina niškog DIF-a - institucija koja je iznedrila vrhunske sportiste i pedagogeNove mere Kriznog štaba - nošenje maske napolju, ipak samo preporukaPronađeno ugljenisano telo muškarca u Nišu


Jutro hladno, mestimično maglovito sa slabim prizemnim mrazem, koji je ponegde moguć i na 2 m visine. Tokom dana u većini mesta pretežno sunčano.samo je po kotlinama i ponegde duž rečnih tokova moguće duže zadržavanje magle ili niske oblačnosti.
Carinici svakodnevno staju na put tzv. „mravljem švercu“, odnosno putnicima koji u ličnom prtljagu krijumčare manje količine robe, najčešće cigareta. Obično se radi o onima koji pokušavaju da ih ilegalno prenesu do zemalja Zapadne Evrope gde je njihova cena znatno viša u odnosu na balkanski region.
Kako bi pomogli deci bez roditeljskog staranja, kao i mališanima sa zdravstvenim problemima, udruženje Zoo planet u svom Zoo kutku u selu Kamenica kod Niša radi na rekonstrukciji prostora za hipo i pet terapiju.
Ambasador Republike Mađarske, danas je posetio Niš. Izgradnja vodovodne i kanalizacione mreže, izgradnja fabrike za prečišćavanje otpadnih voda, kao i razvoj banjskog turizma bile su teme sastanka između Nj.E. ambasadora Mađarske Atile Pintera i gradonačelnice Niša, Dragane Sotirovski
Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), na čelu s Jan Kesom Martejnom, saopštila je danas da „u 2021. godinu povećanja zarada u javnom sektoru treba da budu ograničena“.
Ovde možete pogledati cene poljoprivrednih proizvoda na pijacama JP "Tržnica" u Nišu za 18. oktobar 2020. godine. Cenovnik se odnosi isključivo na pijačne tezge, ne na prodavnice i mlekare u okviru niških pijaca.
U organizaciji Turističke organizacije Niš, građanima, posetiocima i turistima, biće na raspolaganju turistički promotivni program – RAZGLEDANjE GRADA OTVORENIM AUTOBUSOM “SRBIJA U SRCU U NIŠU”, do kraja oktobra, u terminima 12, 14 i 16 sati.
"Naš grad ima dugu tradiciju u ovom sportu i gledaćemo kao lokalna samouprava da pomažemo maksimalno, kako bi se niški klubovi vratili tamo gde su nekada bili, izjavila je Dragana Sotirovski, prilikom obilska niških boksera, zajedno sa predsednikom Bokserskog saveza Srbije Nenadom Borovčaninom.
U četvrtak je organizovan prijem za glumce u Gradskoj kući. Dodelom nagrada, završeni su 55. "Filmski susreti"
U Covid objektima Kliničkog Centra Niš, hospitalizovano je ukupno 36 pacijenata. Kod 24 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19. Među hospitalizovanim pacijentima, nema dece zaražene virusom Covid -19.
I pored, "nesporazuma" (više medijskog), 17. septembara, počelo je septembarsko izdanje Nišvil džez festivala 2020. Naredna četiri dana, besplatne programe će moći da prati ograničen broj posetilaca, saopšteno je danas u Gradskoj kući uz prisustvo gradonačelnice Sotirovski i direktora festivala, Ivana Blagojevića.
Taman kad smo se oprostili od miholjskog leta, prognostičari su najavili povratak toplog vremena. Jutra će narednih dana biti hladna, ponegde uz slab mraz i maglu. Tokom dana sunčano. Ponedljak ujutru temperatura će se kretati od minus dva do pet, a najviša dnevna do 17, u Beogradu oko 15 stepeni.
Kako danas shvatamo i da li razumemo medije, ne samo kao informaciju i vest. Koliko su mediji uticajni, odgovrni i profesionalni, i da li nove tehnologije, društvene mreže i njihov obrazac, pružaju dobar primer mladima.
Kako saznajemo, Petar Babović lekar iz Niša. postavljen je na mesto novog načelnika Nišavskog upravnog okruga. Rešenje o postavljenju potpisla je predsednica Vlade Ana Brnabić, 24. aprila.Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima