Južna Srbija Info

Južna Srbija Info | Vesti juga Srbije, politika, turizam, sport, zabava

Sveti Luka JevanđelistaU KC Niš sedam pacijenata na veštačkoj ventilaciji i u teškom stanjuStari nasleđeni problemi: Sotirovski spremna da posreduje nakon susreta sa radnicima propalih preduzećaToplana: Subvencije za korisnike koji žive u energetski neefikasnim objektimaLekar u privatnoj ambulanti doživeo infarkt kada se susreo sa lopovimaVučić: Cifre zabrinjavajuće, ali držimo situaciju pod kontrolomProblem Prokuplja i održavanja magistralnog puta koji prolazi kroz centar grada


Sveti apostol i jevanđelista Luka (grč. Λουκᾶς) bio je lekar i prijatelj apostola Pavla. Smatra se da je bio Grk, rodom iz Antiohije. Praznik je u našem narodu poznat kao Lučindan i česta je krsna slava. Obično se kaže: "ide Luka-eto vuka" ili "sveti Luka sneg do kuka", najavljujući zimu i snegove.
Carinici su 27. oktobra 2020. godine na prelazu Gradina, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja 4.200 komada cigareta sakrivenih u prtljagu jednog automobila.
Podela humanitarnih paketa sa osnovnim životnim namirnicama namenjenih Prokupčanima slabijeg materijalnog stanja danas je nastavljena u selu Velika Plana. U toku ove akcije biće podeljeno ukupno 300 paketa sa osnovnim životnim namirnicama. Sredstva za nabavku paketa obezbedio je Grad Prokuplje, a distribuciju vrši prokupački Crveni krst.
Poslanici Narodne skupštine izabrali su novu Vladu Srbije, na čijem čelu je Ana Brnabić i koja ima 21 resor i dva ministarstva bez portfelja. Za izbor nove vlade glasalo je 227 narodnih poslanika. Predsednik i članovi Vlade položili su zakletvu.
Predstavnici komapnije „Klin ert kapital“ (Clean earth capital) izarazili su zahvalnost u razgovoru sa gradonačelnicom Niša Draganom Sotirovski zbog brzine rešavanja administrativnih prepreka koje su usporavale izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa „Novi Niš“.
Ovde možete pogledati cene poljoprivrednih proizvoda na pijacama JP "Tržnica" u Nišu za 31. oktobar 2020. godine. Cenovnik se odnosi isključivo na pijačne tezge, ne na prodavnice i mlekare u okviru niških pijaca.
Niš do sada nije imao gradske turističke inspektore, već su taj važan deo rada, pre svega savetodavnog, kao i kontrole u turizmu, pokrivali republički inspektori pri Nišavskom okrugu i to samo njih četvoro, za teritoriju juga i istoka Srbije, što je ostavljalo prostor za brojne malverzacije u toj oblasti.
Ritam prijateljskih utakmica KKK „Nais“ (Klub košarkaša u kolicima) se nastavio u Nišu. Četvrti vikend zaredom su niški košarkaši u kolicima odigrali prijateljsku utakmicu. Pripreme pred početak nove sezone Prve lige Srbije ušle su u završnu fazu.
Na repertoaru 56. Festivala profesionalnih pozorišta Srbije ,,Joakim Vujić'', čiji je domaćin grad Vranje, večeras je na programu predstava .
U Covid objektima Kliničkog Centra Niš, hospitalizovana su ukupno 74 pacijenata. Kod 48 pacijenta je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19. Među hospitalizovanim pacijentima, nema dece zaražene virusom Covid -19.
I pored, "nesporazuma" (više medijskog), 17. septembara, počelo je septembarsko izdanje Nišvil džez festivala 2020. Naredna četiri dana, besplatne programe će moći da prati ograničen broj posetilaca, saopšteno je danas u Gradskoj kući uz prisustvo gradonačelnice Sotirovski i direktora festivala, Ivana Blagojevića.
U subotu pretežno oblačno, povremeno sa kišom. Vetar slab i umeren, na istoku i jak, severozapadni. Najniža temperatura od pet do 10, a najviša od 14 do 18 stepeni. U Nišu do 16 stepeni.
Kako danas shvatamo i da li razumemo medije, ne samo kao informaciju i vest. Koliko su mediji uticajni, odgovrni i profesionalni, i da li nove tehnologije, društvene mreže i njihov obrazac, pružaju dobar primer mladima.
Kako saznajemo, Petar Babović lekar iz Niša. postavljen je na mesto novog načelnika Nišavskog upravnog okruga. Rešenje o postavljenju potpisla je predsednica Vlade Ana Brnabić, 24. aprila.Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima