Južna Srbija Info

Vesti juga Srbije, politika, turizam, sport, zabava | Južna Srbija Info

Večeras nam stiže jesenSotirovski demanatuje i podseća: "Đilasovi ne vide svog prvog čoveka na listi, vide mene i moju porodicu"Niški pijanista Andrej Cincarević pobrao simpatije beogradske publikePenzionisan Slaviša Virijević, načelnik PU NišMladić (20) iz Niša pronađen obešen u stanuInfomacije se menjaju iz časa u čas: Nova pravila za onlajn nastavu - testiranje dece samo uz saglasnost roditeljaIgrom, pesmom i kolom kao simbolom jedinstva obeležen praznik


Privremenom obustavom saobraćaja i zatvaranjem Voždove ulice i Milojka Lešjanina u centru grada od 9 do 13 sati, u Nišu je obeležen “Dan bez automobila”. Inače, "Dan bez automobila" obeležava se širom Evrope kako bi se skrenula pažnja na sve veću zagađenost vazduha
Kako nezvanično saznajemo, mladić M.D star 20 godina, pronađen je obešen u stanu u ulici Ćirila i Metodija u Nišu.
Uz podršku Gradske opštine Medijana, a u organizaciji udruženja građana "Smart Asocijacija", uspešno je realizovan projekat pod nazivom "Eko edukacija".
Miodrag Stanković, odbornik u Skupštini Grada Niša, posetio je oštećene porodice i podneo odborničku inicijativu kojom traži da se hitno reši problem porodica koje su ostale bez krova nad glavom, zbog požara koji se desio.
U nekim prodavnicama med već sada košta od 1.500 do 1.800 dinara, a iz udruženja pčelara najavljuju da bi uskoro kilogram mogao da košta i 2.000 dinara. Cena raste zbog sve manje ponude, a poznavaoci kažu – sve više livada je u korovu, a lošiji su i klimatski uslovi.
Cena mleka je u krizi, moramo učiniti iskorak i zato je Vlada Srbije donela odluku o povećanju premije sa sedam na deset dinara za svaki litar mleka, što je povećanje od 40 odsto, rekao je za RTS ministar poljoprivrede Branislav Nedimović. Tvrdi da uvoza mesa mesecima uopšte nema.
Predstavnici lokalnih samouprava iz okruženja saglasili su se da Niš treba da bude središte i stožer buduće turističke regije ovog dela Srbije od čijeg osnivanja i delovanja će imati koristi svako mesto.
Proslavljeni selektor reprezentacije Jugoslavije i Srbije, jedan od najboljih trenera u istoriji svetske košarke Dušan Duda Ivković, preminuo je u Beogradu u 78. godini života.
U nedelju, 19.septembra, u kripti crkve Svetog Marka u Beogradu, niški pijanista Andrej Cincarević je održao klavirski resital.
Prema najnovijim podscima, koronavirus u Srbiji je potvrđen kod još 7.201 osobe od testiranih 23.408 uzoraka.
Proslava velikog jubileja kultne niške, srpske i jugoslovnske rok grupe "Kerber", koje je trebala da bude obeležena koncertom 23. septembra na Letnjoj pozornici u niškoj Tvrđavi je otkazana jer je jedan od članova grupe pozitivan na virus korona.
AUTIZAM veruje u život! Veruje u slobodu, ljubav, toleranciju i razumevanje. AUTIZAM nam slika jedan drugačiji svet. Bez reči nam govori o stanju duha i uma, o snovima i veri. Druga izložba radova dece sa autizmom "CRTEŽOM TI PRIČAM 2" 23. septembra u Oficirkom domu.
U sredu je u Koncertno-izložbenom prostoru Fakulteta umetnosti u Nišu, održan promotivni koncert diskografskog izdanja Inspirisani flautom, na kome su nastupili flautistkinja Anđela Bratić i pijanista Dragan Jovanović. Tim povodm, razgovrali smo sa Anđelom, osvrnuli se na početke, vaspitanje, ljubav..
U proteklih desetak dana Gradski odbor SP Dveri u Nišu skoro svakodnevno, ponekad i više puta dnevno, čak i tokom noći šalje saopštenja na elektronske adrese medijskih redakcija u Nišu. Pojedini urednici pitaju, da li smo dobili još jednu konkurentsku novinarsku kuću, jer nema događaja u gradu koji nije prošao kroz kritiku niških Dveri?Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima