Južna Srbija Info

Južna Srbija Info | Vesti juga Srbije, politika, turizam, sport, zabava

Ambasador Australije gospođa Rut Stjuart u Nišu - intezivirati kontakt sa dijasporom sa obe straneNacionalna izložba pasa svih rasa (CAC) u MerošiniNovi stanovi u Nišu za izbegle iz Hrvatske i BiH (VIDEO)Završen Tvrđavski most - mladi zadovoljni novim modernim izgledom (VIDEO)Stiglo osveženje osim na jugu zemlje – kiša, pljuskovi, temperatura niža i do deset stepeniŠta znači "Otvoreni Balkan"...Stari recepti juga Srbije: Letnje paprike sa mesom u paradajz sosu


Nj.E. ambasador Australije u Srbiji gospođa Rut Stjuart, boravila je danas prvi put zvanično u Nišu. U razgovoru sa gradonačelnicom Draganom Sotirovski, saglasila se da je potrebna intezivnija saradnja i kontakti sa australijskom zajednicom u Srbiji, kao i srpskom zajednicom u Australiji.
Kako su potvrdili u PU Niš, policija će u saradnji sa Poreskom policijom i Osnovnim javnim tužilaštvom u ovom gradu, uhapsili su A. M. (1967) iz Bujanovca zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljen promet akciznih proizvoda.
Centralni most u Nišu koji spaja pešačku zonu i Tvrđavu je završen, a grad je dobio novu celinu zajedno sa Trgom kralja Milana.
Boraveći danas u Nišu, tokom podele ključeva novih stanova za izbegle iz BiH i Hrvatske, ministar spoljnih poslova Nikola Selaković, osvrnuo se na politička dešavanja i dogovor tri zemlje, Srbije, Severne Makedonije i Albanije u okviru inicijative "Otvoreni Balkan".
Italijanski proizvođač obuće "Geoks" danas je zvanično potvrdio da prestaje da radi u Vranju. Oko 1.200 radnika ostaće bez posla. Premijerka Ana Brnabić je rekla da ih država neće ostaviti nezaposlene i na cedilu, ali da je očekivano da odlaze oni koju su u Srbiju došli zbog jeftine radne snage.
Ovde možete pogledati cene poljoprivrednih proizvoda na pijacama JP "Tržnica" u Nišu za 1. avgust 2021. Cenovnik se odnosi isključivo na pijačne tezge, ne na prodavnice i mlekare u okviru niških pijaca
Tradiconalna gastro-turistička manifestacija "Dani banice", uz bogat zabavni program, održaće se u Beloj Palnci od 13. do 15. avgusta.
Od četvrtka 29. jula, u Nišu u organizaciji Plivačkog saveza Srbije, se održava Državno prvenstvo u plivanju. Takmičenje traje do nedelje 1. avgusta.
Na konkursu za dodelu „Drainčeve nagrade za poeziju“ pristiglo je 36 knjiga. Komisija, koju su sačinjavali Goran Maksimović – predsednik komisije i članovi Tanja Kragujević i Dragan Ognjanović, izabrala je 10 knjiga za dodelu Drainčeve nagrade za poeziju objavljenih u 2020. godini na srpskom govornom području. Za ovu prestižnu nagradu autori su iz Beograda, Novog Sada i Banja Luke.
Prema najnovijim informacijamam u Srbiji su u poslednja 24 sata registrovana 424 slučaja koronavirusa od 11.076 testiranih uzoraka.
Manifestacija kulturnog i muzičkog stvaralaštva ''Medijanino kulturno leto 2021'', koju Gradska opština Medijana tradicionalno organizuje u parku Sveti Sava, biće održana od 10. do 12. avgusta 2021. godine.
Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje da će 4. i 5. avgusta ponovo biti veoma toplo vreme. U Nišu u četvrtak i petak veoma toplo sa vremenskim nepogodama.
"Zvezda" festivala duhovne muzike "Muzički edikt" monah Serafim Bit-Haribi i pevači njegovog hora iz Gruzije oduševili su publiku u Sabornoj crkvi
Polaganje vožnje u današnje vreme zahteva dosta odricanja. Naime, uvođenjem novog Zakona o saobraćaju u 2017. godini, režim obuke i polaganja se znatno promenio. Sada obuka traje duže, pa kandidati moraju da izdvoje dovoljno slobodnog vremena. Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima