Južna Srbija Info

Vesti juga Srbije, politika, turizam, sport, zabava | Južna Srbija Info

Rođenje Presvete Bogorodice - Mala GospojinaSotirovski demanatuje i podseća: "Đilasovi ne vide svog prvog čoveka na listi, vide mene i moju porodicu"Niški pijanista Andrej Cincarević pobrao simpatije beogradske publikePenzionisan Slaviša Virijević, načelnik PU NišMladić (20) iz Niša pronađen obešen u stanuInfomacije se menjaju iz časa u čas: Nova pravila za onlajn nastavu - testiranje dece samo uz saglasnost roditeljaIgrom, pesmom i kolom kao simbolom jedinstva obeležen praznik


Rođenje Presvete Bogorodice ili Roždestvo Presvete Bogorodice u narodu Mala Gospijina je crkveni i narodni praznik kojim se slavi rođenje Bogorodice Marije.
Kako nezvanično saznajemo, mladić M.D star 20 godina, pronađen je obešen u stanu u ulici Ćirila i Metodija u Nišu.
Uz podršku Gradske opštine Medijana, a u organizaciji udruženja građana "Smart Asocijacija", uspešno je realizovan projekat pod nazivom "Eko edukacija".
Miodrag Stanković, odbornik u Skupštini Grada Niša, posetio je oštećene porodice i podneo odborničku inicijativu kojom traži da se hitno reši problem porodica koje su ostale bez krova nad glavom, zbog požara koji se desio.
U nekim prodavnicama med već sada košta od 1.500 do 1.800 dinara, a iz udruženja pčelara najavljuju da bi uskoro kilogram mogao da košta i 2.000 dinara. Cena raste zbog sve manje ponude, a poznavaoci kažu – sve više livada je u korovu, a lošiji su i klimatski uslovi.
Cena mleka je u krizi, moramo učiniti iskorak i zato je Vlada Srbije donela odluku o povećanju premije sa sedam na deset dinara za svaki litar mleka, što je povećanje od 40 odsto, rekao je za RTS ministar poljoprivrede Branislav Nedimović. Tvrdi da uvoza mesa mesecima uopšte nema.
Predstavnici lokalnih samouprava iz okruženja saglasili su se da Niš treba da bude središte i stožer buduće turističke regije ovog dela Srbije od čijeg osnivanja i delovanja će imati koristi svako mesto.
Proslavljeni selektor reprezentacije Jugoslavije i Srbije, jedan od najboljih trenera u istoriji svetske košarke Dušan Duda Ivković, preminuo je u Beogradu u 78. godini života.
U nedelju, 19.septembra, u kripti crkve Svetog Marka u Beogradu, niški pijanista Andrej Cincarević je održao klavirski resital.
Prema najnovijim podacima, u Srbiji je u poslednja 24 sata koronavirus potvrđen kod još 7.232 osobe, od 25.014 testiranih.
Donja Lokošnica je mesto zahvaljujući kojem se priča o čuvenoj leskovačkoj paprici pronosi širom sveta. Miris spremanja ajvara i nizovi crvenih paprika koji se suše na kućama stanovnika inspiracija su za pisanje, fotografisanje i snimanje, zato Donju Lokošnicu možemo pronaći u brojnim časopisima od onih koji se dele putnicima u avionima AirSerbia, do National Geographic-a.
Juče je u Gradskoj kući organizovan još jedan u nizu prijem građana koji su ranije zatražili razgovor sa gradonačelnicom Niša i njenim saradnicima.
U sredu je u Koncertno-izložbenom prostoru Fakulteta umetnosti u Nišu, održan promotivni koncert diskografskog izdanja Inspirisani flautom, na kome su nastupili flautistkinja Anđela Bratić i pijanista Dragan Jovanović. Tim povodm, razgovrali smo sa Anđelom, osvrnuli se na početke, vaspitanje, ljubav..
U proteklih desetak dana Gradski odbor SP Dveri u Nišu skoro svakodnevno, ponekad i više puta dnevno, čak i tokom noći šalje saopštenja na elektronske adrese medijskih redakcija u Nišu. Pojedini urednici pitaju, da li smo dobili još jednu konkurentsku novinarsku kuću, jer nema događaja u gradu koji nije prošao kroz kritiku niških Dveri?Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima