Južna Srbija Info

Vesti juga Srbije, politika, turizam, sport, zabava | Južna Srbija Info

...

Smotra dečjih folklornih ansambala u SokobanjiVremenska prognoza: U utorak promena vremena - pre podne sunčano, posle podne naoblačenje sa kišomPodržite oslikavanje murala u čast niškom novinaru Miloradu Doderoviću"Inkluzivni bukvar“, knjiga koja slavi različitosti i jedinstvo, i logotip inkluzivnog obrazovanja „Učimo svi zajedno“Osvećenje temelja crkve Sveti knez Lazar i kosovski mučenici u bazi niškog odreda Žandarmerije u AleksincuU niškom naselju Stočni trg otvoreno reciklažno dvorišteDanas se obeležava Svetski dan umetnosti - kultura i umetnost inspirišu, motivišu i povezuju


Postepena promena vremena: pre podne pretežno sunčano, u drugom delu dana naoblačenje mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilšatva u Nišu, uhapsili su G. S. (1961) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja.
Pridružite nam se u kampanji prikupljanja sredstava za oslikavanje murala sa likom Milorada Doderovića, istaknutog niškog novinara, koji je preminuo 2020. godine.
Danas su u Obrenovićevoj ulici, centralnoj pešačkoj zoni, građanski i politički aktivisti opozicionih stranaka u Nišu organizovali neobičan performans. Kreirali su improvizovani stan od 36 kvadrata nasred ulice, u kojem je stalo čak devedesetak ljudi.
Ovde možete pogledati cene poljoprivrednih proizvoda na pijacama JP "Tržnica" u Nišu. Cenovnik se odnosi isključivo na pijačne tezge, ne na prodavnice i mlekare u okviru niških pijaca
Imate poljoprivredno gazdinstvo, koje želite da unapredite, a ne znate kako? Dođite na informativnu sesiju o IPARD sredstvima u utorak, 26. marta u 13 časova u EU info kutku Niš (Vožda karađorđa 5) na kojoj možete pitati sve što vas zanima.
U periodu od 28. do 30. marta, Niš je bio domaćin zanimljivog događaja pod nazivom "Try before you buy", koji je organizovala Turistička organizacija Niš u saradnji sa Toleranca marketing-om iz Ljubljane. Ova manifestacija predstavlja kombinaciju upoznavanja destinacije i B2B sastanaka i već 16 godina okuplja najznačajnije predstavnike MICE industrije iz Evrope.
Na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu, univerzitetskoj ustanovi od izuzetnog značaja za oblast sporta i rekreacije, u petak je objavljeno da je profesor dr Tomislav Okičić izabran za novog dekana. Ova odgovorna dužnost profesor Okičić će obavljati u periodu od 1. oktobra 2024. godine do 30. septembra 2027. godine.
Danas, 15. aprila, širom sveta obeležava se Svetski dan umetnosti, prilika da se proslavi bogatstvo i raznolikost umetničkog stvaralaštva i njegov duboki uticaj na ljudsku kulturu i društvo.
Sa dolaskom proleća i sve toplijeg vremena, ljudi sve češće borave u prirodi, izlažući se većem riziku od uboda krpelja. U ovom periodu godine, krpelji su aktivniji i prisutniji, što povećava mogućnost susreta sa ovim parazitima
Niški klub Istina Mašina će u petak, 12. aprila, od 22 časa ponovo ugostiti novosadski "Red Hot Chili Peppers real tribute" projekat.
U organizaciji Kulturno-umetničkog društva „Soko“ Sokobanja, u saradnji sa Kulturnim centrom Sokobanja, 20. aprila biće održana Smotra dečjih folklornih ansambala Srbije.
Ekipa portala "AM PRES" i "Južne Srbije Info" posetila je niško Pozorište lutaka baš kada se obeležava Svetski dan pozorišta za mlade i decu i uoči Svetskog dana lutkarstva. Čini se, bolje prilike nije moglo da bude, potvrđuje i Milica Radulović direktorka te posebno važne niške ustanove kulture za decu i "one malo starije".
Izgleda da politička scena u Nišu postaje sve više zaoštrena kako se bliže lokalni izbori. Dragana Sotirovski, aktuelna gradonačelnica, i opozicioni predstavnici, kao što su Jelena Milošević i Đorđe Stanković, otvoreno razmenjuju verbalne udarce, kako u javnosti tako i na društvenim mrežama.



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima