Južna Srbija Info
Oglas više nije dostupan

Južna Srbija Info | Vesti juga Srbije, politika, turizam, sport, zabava

Niš: Maske obavezne, okupljanja i događaji do 20 ljudi, zatvoreni prostor kafana i kafića do 21 satTragična vest za pravoslavne: Sud u Turskoj odlučio - Nekada najveći hrišćanski hram Aja Sofija postaje džamijaNajtragičniji dan od početka epidemije, 386 novozaraženih i 18 mrtvih - saučešđe porodicamaMirni protesti nezadovoljnih građana u Nišu - razgovor između građana i ŽandarmerijeVirijević negirao navode da je naredio povlačenje policije u zgradu PUProtest demostranata u NišuNajverovatnije bez policijskog časa za vikend?!


Na današnjoj sednici, Gradski štab za vanredne situacije u Nišu, doneo je pooštrene mere u cilju sprečavanja širanja zaraze vorusom korona.
Carinici su na prelazu Gradina 4. jula 2020. godine sprečili pokušaj jedne četvoročlane porodice da preko granice bez prijavljivanja prenese 30.000 neprijavljenih evra koje su spakovali u kofer.
Turski sud poništio je u uredbu iz 1934. godine kojom je istanbulska Aja Sofija pretvorena u muzej i utrla put preobražaju zgrade u džamiju uprkos međunarodnim upozorenjima protiv takvog poteza. Očekuje se reakcja Vladimira Putina.
Miljan Marjanović osnivač Pokreta mladih Niš i jedan od organizatora protesta, osuđuje svaku vrstu nasilja, kojeg za razliku od Beograda i Novog Sada u Nišu nije bilo "1 od 5miliona", ali i optužuje aktuelno vlast da je izazavala svojim (ne)delim izazvala reakciju građana nerede u gradovima Srbije
Bruto devizne rezerve Narodne banke Srbije su na kraju juna iznosile 14 milijardi evra, saopštila je NBS.
Ovde možete pogledati cene poljoprivrednih proizvoda na pijacama JP "Tržnica" u Nišu za 11. jul 2020. godine. Cenovnik se odnosi isključivo na pijačne tezge, ne na prodavnice i mlekare u okviru niških pijaca.
Grčka će od sutra u 6 ujutru zatvoriti granice za građane Srbije, osim za neophodna putovanja za koja je potrebna posebna dozvola.
Najveća sportska manifestacija u regionu „Sportske igre mladih“ održava danas po peti put u Kuršumliji.
Izložba završnih radova studenata Master akademskih studija Departmana za likovne umetnosti čije je otvoranje u Galeriji Sinagoga, zakazano u sredu, 8. jula 2020. godine, sa početkom u 19 časova, je otkatano zbog epidemiološke situacije.
U Republici Srbiji je do 15 časova 11. jula 2020. godine registrovano ukupno 18.073 potvrđena slučaja COVID 19. Od poslednjeg izveštaja testirani su uzorci 7.032 osobe od kojih je 345 pozitivno u KC Niš 97.
Niški džez festival "Nišvil" održaće se od 7. do 16. avgusta, dok će glavni festivalski program program biti od 13. do 16. avgusta.
Saobraćaj u Srbiji je za sada umerenog intenziteta, ali se očekuje veći broj vozila u toku dana.
Načelnica Nišavskog okruga i članica GO SNS Dragana Sotirovski gostovala je u emisiji "Odgvovorni" na RTV Belami
Ideja o pokretanju sopstvenog biznisa u Srbiji kod mnogih je postojana. Čovek koji sanja o tome da u maloj i siromašnijoj sredini ostvari prihode od kojih može solidno da živi, ne može a da se ne zapita kako ideju da sprovede u delo.{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}