Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

58 godina Mašinskog fakulteta u Nišu

rssBookmark and Share

Niš 15.12.2018. Južna Srbija Info

Mašinski fakultet Univerziteta u Nišu obeležio je juče 58 godina rada i postojanja.

58 godina Mašinskog fakulteta u Nišu

Dan fakulteta je obeležen svečanom akademijom kojoj je, pored rukovodstva Univerziteta, predstavnika ove i brojnih drugih visokoškolskih ustanova, prisustvovao i gradonačelnik Niša Darko Bulatović, predstavnici Vojske, policije, Eparhije niške, mnogo drugih gostiju i, naravno, veliki broj studenata.

Pozdravljajući domaćine i čestitajući na značajnoj godišnjici

fakulteta koji već skoro 6 decenija daje nemerljiv doprinos razvoju grada Niša i cele Srbije, gradonačelnik Bulatović je poručio i da srećan kada vidi da se Mašinski fakultet i dalje razvija i da na njemu danas sazrevaju neke nove generacije koje će moći da ostvare snove o kojima su generacije pre njih samo sanjale.

”Mi računamo na domaću naku i domaću pamet! Vaša struka i vaše znanje predstavljaju polugu za razvoj modernog i moćnog Niša, ali i čitavog regiona! Upravo vi i vaš bratski fakultet, elektronski fakultet, osnovni su preduslovi da niš ostvari svoje velike snove i postane ono što zaslužuje – balkanska prestonica naprednih tehnologija 21. veka”, rekao je Gradonačelnik Bulatović.


#   Niš   Zoran Antić   Južna Srbija Info   Darko Bulatović   Elektronski fakultet   Univerzitet u Nišu   Mašinski fakultet
@juznasrbija @DarkoBulatovic_ @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima