Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Sočno i zdravo: "Dani kruške" u Vučju

rssBookmark and Share

Leskovac 16.08.2019. Južna Srbija Info

U Vučju, kraj Leskovca danas je petu godinu zaredom, održana manifestacija „Dani kruške“ koja ima za cilj promociju poljoprivrednih proizvođača i ove kulture po kojoj je vučjanski kraj prepoznatljiv.

Sočno i zdravo: "Dani kruške" u Vučju

Prisutnima se obratio odbornik Skupštine grada Leskovca Bratislav Anđelković koji je pozdravio sve prisutne i tom prilikom kazao:

„Današnja manifestacija „Dani kruške“, koja se ove godine održava 5. put, polako prerasta u tradiciju našeg kraja.

Od ukupne površine zasada pod kruškom je preko 530 hektara, što iznosi oko 10 posto od ukupne površine pod zasadom voća u Jablaničkom kraju. S obzirom na to da se najveće površine pod kruškom nalaze upravo u vučjanskom kraju, ova manifestacija predstavlja dobru priliku da proizvođači prikažu najbolje od ovog voća, da dobiju korisne savete od stručnih službi i unaprede svoju proizvodnju.“

Predsednik Saveta mesne zajednice Dejan Pešić koji se zahvalio gradonačelniku dr Goranu Cvetanoviću i Lokalnoj samoupravi na podršci koju pružaju poljoprivrednim proizvođačima i mesnim zajednicama.

U okviru „Dana kruške“ organozovano je takmičenje u brzoj pripremi krušaka za kompot, a dodeljene su i nagrade za najveću površinu na kojoj se uzgajaju kruške , za najlepšu gajbu krušaka, za najbolju rakiju i za najmlađeg uzgajivača kruški.

Zamenik gradonačelnika dr Jasmina Ranđelović uručila je nagrade najboljima i srećnim dobitnicima.

Komentara: 0


#   Leskovac   poljoprivreda   Vučje   manifestacija   Bratislav Anđelković   voćarstvo   kruške   Dani kruške   Jasmina Ranđelović   mesne zajednice
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima