Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Naprednjaci ispred demokrata u Nišu

rssBookmark and Share

24.07.2011. Izvor: Medijski istraživački centar

Ukoliko bi sada bili izbori za SNS glasalo bi 30,9 odsto, a za DS – 22,6 odsto građana Niša, koji sa nešto više ili manje od deset odsto podržavaju i socijaliste, URS i LDP, rezultati su najnovijeg istraživanja agencije Lubris ekstra, sa sedištem u Nišu, sporovedenog od 21. juna od 24. jula, na sociološkom uzorku od 860 ispitanika.

Naprednjaci ispred demokrata u Nišu

Prema istraživanju Lubris extra, koji prenosi beogradski Danas, za socijaliste bi se izjasnilo 11,1 odsto, za URS- 9,6 odsto, a za LDP- 9,3 odsto ispitanika. Za DSS glasalo bi 8,7 odsto ispitanika, a SRS bi tesno prešla cenzus, sa 5,4 odsto podrške anketiranih. Sve ostale stranke dobile bi samo 2,4 odsto glasova građana Niša koji su učestvovali u istraživanju Lubrisa, koja redovno „meri“ rejting političkih stranaka u Nišu.

- U odnosu na mart ove godine, naprednjaci sada imaju nešto veću prednost u odnosu na demokrate, ali je rejting obe stranke porastao, tako da bi za SNS glasalo 3,8 odsto, a za DS- tri odsto Nišlija više. Socijalisti su „pali“ za 1,2 odsto, dok je podrška URS povećana za 0,3 odsto. Podrška LDP-u je konstanta- od marta je uvećana za 0,2, a najveći rast među opozicionim strankama zabeležila je DSS, za koju se opredelilo 1,5 odsto građana više nego u martu- kaže Zdravko Stojnić iz Lubrisa.

Ova agencija, inače, nije zasebno ispitivala rejting stranaka na parlamentarnim i lokalnim izborima, već je pitanje glasilo: ako bi danas bili održani izbori za koju političku stranku bi glasali?. Poredeći dostupne podatke o rejtingu stranaka u Nišu i Srbiji, „niška“ specifičnost je da URS, SPS i LDP imaju osetno viši rejting nego na nivou zemlje. Takođe, nešto bolje nego na nivou zemlje stoje i naprednjaci i demokrate.

 

Komentara: 0


#   SNS   izbori   Lubris ekstra plus   Zdravko Stojnić
@sns_srbija @LubrisExtra @LubrisExtra @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima