Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Otvoren sajam zapošljavanja

rssBookmark and Share

08.10.2012. Autor: Agencija Tanjug

Na Sajmu zapošljavanja u Nišu oko 30 poslodavaca prijavilo je potrebu za više stotina radnika, a u Nacionalnoj službi zapošljavanja navode da se preko takvog vida posredovanja zaposli trećina prijavljenih kandidata.

Otvoren sajam zapošljavanja

Državni sekretar Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike Zoran Martinović rekao je novinarima, posle otvaranja Sajma zapošljavanja, da posao u Srbiji traži oko 750.000 ljudi i da je stopa nezaposlenosti 25,5 odsto.

Na sajmovima u Srbiji posao je prošle godine našlo oko 10.000 osoba sa evidencije službe, a u Nišu se više od 1.300 njih zaposlilo na prethodna dva sajma ove godine.

Najavljujući više novca za aktivne mere zapošljavanja u narednoj godini, Martinović je dodao da je 3,4 milijarde dinara bilo nedovoljno za njihovo značajnije sprovođenje u ovoj godini.

On je podsetio da je formirana radna grupa koja radi na izradi Zakona o socijalnom preduzetništvu.

Direktor NSZ Dejan Jovanović rekao je da do posla najteže dolaze lica bez kvalifikacija. Na evidenciji službe u Srbiji je 80.000 osoba bez završene osnovne škole i oko 200.000 onih koji nisu završili srednju školu i nemaju završeni zanat.

U gradu Nišu na evidenciji zapošljavanja je oko 36.000 nezaposlenih. U Nišavskom okrugu bez posla je 53. 000 lica, a stopa nezaposlenosti je veća od 30 odsto.

Komentara: 0


#   Dejan Jovanović   Zoran Martinović   bez posla   radna grupa   državni sekretar   aktivne mere zapošljavanja
@


 


[ Dodaj komentar ]