Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Piroćanci dobijaju mali Ekonomski fakultet

rssBookmark and Share

Pirot 28.08.2013. Autor: Ag.

Opština Pirot otvoriće u saradnji s niškim Ekonomskim fakultetom istureno odeljenje fakulteta, koje će u tom gradu na jugu Srbije početi da radi u septembru.

Piroćanci dobijaju mali Ekonomski fakultet

Odeljenje će biti u prostorijama Sportske hale Kej.

Pomoćnik predsednika opštine Pirot za privredu, zaštitu životne sredine i međunarodnu saradnju Goran Stamenović rekao je za agenciju Beta da već dugo pokušavaju da otvore istureno odeljenje nekog renomiranog fakulteta u Pirotu.

"Želeli smo da to bude državni fakultet. Na ovaj način ćemo studentima iz Pirota omogućiti da se školuju u svom gradu i da izbegnu troškove stanovanja i studiranja u Beogradu ili Nišu", kazao je Stamenović.

Pošto je prvi ispitni rok završen ove godine, fakultet će moći da primi samo samofinansirajuće studente.

"Na Ekonomskom fakultetu slobodno je oko 250 mesta. Očekujemo da se iz Pirota upiše tridesetak brucoša", kazao Stamenović i dodao da će profesori iz Niša putovati u Pirot da drže predavanja.

Budući studenti moći će ove godine da se upišu na dva smera: menadžment preduzeća i menadžment u turizmu. Drugi upisni rok je 2. i 3. septembra.

"Nadam se da će sledeće godine i broj smerova biti veći i da će upis biti kao i na svim univerzitetima, tako da ćemo već u junu imati i prve studente koji će se školovati na budžetu", rekao je Stamenović.

Predsednik opštine Bela Palanka Goran Miljković je rekao da je otvaranje ovog Odeljenja dobra ideja za buduće studente iz celog Okruga.

"Studiranje kod kuće biće jeftinije što je veoma važno za sve one koji žele da studiraju. Mislim da će biti i studenata iz Bele Palanke. Podržavamo ovu ideju i maksimalno ćemo promovisati Odeljenje u Pirotu", kazao je Miljković.

O tome da sledeće godine ekonomske studije upišu studenti iz celog Pirotskog orkuga razgovaralo se ne samo s rukovodstvom Bele Palanke već i Babušnice i Dimitrovgrada.

Komentara: 0


#   Pirot   Bela Palanka   fakultet   Goran Miljković   studenti   predsednik opštine   istureno odeljenje   upisni rok
@


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}