Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Televizija Leskovac najuticajnija

rssBookmark and Share

Leskovac 03.05.2011. Dušan Kocić

Televizija Leskovac najuticajnija medijska kuća u Jablaničkom okrugu

Od novembra 2007. godine, posle privatizacije, većinski vlasnik TV Leskovac Vladica Jovanović, a marta 2008. TV dobija zvaničnu dozvolu za emitovanje programa za lokalno područje, Radiodifuzna oblast 1

TV Leskovac
TV Leskovac

LESKOVAC - Kao datum osnivanja Televizije Leskovac zabeležen je 28. april 1994. godine, mada je eksperimentalni program emitovan godinu dana ranije. Prvu dozvolu, tadašnje javno preduzeće čiji je osnivač bila Skupština opštine Leskovac, dobilo je 1992. a ugovor o korišćenju frekvencije obnovljen je 1998. godine.

Od novembra 2007. godine, posle privatizacije, većinski vlasnik TV Leskovac je Vladica Jovanović, a marta 2008. dobija zvaničnu dozvolu za emitovanje televizijskog programa za lokalno područje, Radiodifuzna oblast 1.

Televizija Leskovac je najuticajniji medij na jugu Srbije, a uspešno poslovanje, profesionalnost i otvorena programska politika obezbedili su visoku gledanost i mesto u klubu nekoliko najvećih lokalnih TV stanica u Srbiji.

Sa željom da budemo i bolji - opremljeniji, uspešniji, gledaniji - svakodnevno nastojimo da, i sadržajem i kvalitetom, obogaćujemo program – preciziraju poslenici ove medijske kuće.

Sa sedam repetitora i glavnim predajnikom koji se nalazi na Hisaru iznad Leskovca, TV Leskovac pokriva skoro kompletno područje Jablaničkog okruga. Osim u Leskovcu, Grdelici, Predejanu, Vučju, Vlasotincu, Lebanu, Bojniku i Medveđi, program ove medijske kuće prati se i kroz kablovski sistem nekoliko operatera u zemlji.

Nedavno potpisan ugovor sa renomiranom kućom City MediaIPTV ne dozvoljava naveđenje broj potencijalnih gledalaca, jer ovim novim načinom distribucije signala, putem ,,Internet Televizije’’ program TV Leskovac može da se prati u svakom delu sveta.

Nataša Đorđević, glavna i odgovorna urednica TV Leskovac
Nataša Đorđević, glavna i odgovorna urednica TV Leskovac

U toku dana Televizija Leskovac emituje 17,5 sati programa, a okosnicu programskog sadržaja čine informativne emisije koje se emituju osam puta dnevno, kao pet izdanja lokalnih vesti i tri izdanja lokalne informativne emisije ,,Panorama’’.

U očekivanju novih zakonskih propisa koji će biti u skladu sa standardima Evropske Unije, gde će se u potunosti regulisati etarski prostor u našoj zemlji, Televizija Leskovac je uložila značajna finansijska sredstva u nabavku opreme.

Prve značajnije korake ka digitalizaciji počeli su da čine oktobra 2000. godine i sada je kompletna produkcija Televizije Leskovac digitalizovana.

Cilj Televizije Leskovac ad je objektivan i nepristrasan program i marketinška podrška svim privrednim subjektima – saopštavaju iz te medijske kuće uz naglasak da se i dalje dograđuju u tehničkom, kadrovskom, organizacionom, programskom i svakom drugom pogledu i da idu u korak s vremenom.

Po istraživanju AGB Nielsena, Televizija Leskovac je gledanija od svih lokalnih TV stanica u Leskovcu zajedno.

Ono čime se posebno ponose u TV Leskovac, kažu u ovoj kući, je da je građani Leskovca i Jablaničkog okruga smatraju svojom.

 

Komentara: 0


#   Leskovac   televizija   Skupština opštine   Vladica Jovanović
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima