Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Trgovište nema banku

rssBookmark and Share

Trgovište 23.07.2011. Izvor: Beta

Građani Trgovišta za platu, penziju ili bilo kakvu drugu bankarsku uslugu, moraju da putuju do 50 kilometara udaljenog Vranja

Trgovište nema banku

TRGOVIŠTE - Od maja prošle godine Trgovište nema ni jednu ekspozituru banke koja radi na teritoriji opštine, a na mnogobrojne apele lokalne vlasti koja nudi da plaća i zakup poslovnog prostora samo da se otvori ekspozitura, do sada ni jedna banka nije pokazala interesovanje, izjavio je predsednik opštine Trgovište Darko Tomić.

Tomić je kazao da opština pristaje i da banku koja se odluči da otvori ekspozituru u Trgovištu oslobodi plaćanja i komunalne takse, ali da zainteresovanih banaka nema, pa čak ni za otvaranje bankomata.

"Od maja prošle godine, kada su u jednom danu zatvorene ekspoziture Alfa banke i Komercijalne banke, a da nismo dobili jasan odgovor kako i zašto se to desilo, građani Trgovišta se suočavaju sa svakodnevnim problemom da do najbliže banke, za platu, penziju ili bilo kakvu uslugu, treba da putuju do 50 kilometara udaljenog Vranja", izjavio je Tomić.

Prema Tomićevim rečima, u jednoj od najsiromašnijih opština na jugu Srbije veliki problem imaju i vlasnici radnji kojima su potrebne svakodnevne uplate pazara, ali i gosti sa strane koji u sezoni godišnjih odmora dolaze u Trgovište gde ih čeka neprijatno iznenađenje da nema banke, niti ijednog bankovnog automata, takođe ni mesta gde da se promene devize.

"U ovoj situaciji i građani i opština mnogo gube, jer koliko košta autobuska karta do Vranja što ide po džepu građana, toliko i ti isti građani kada već podignu platu ili penziju tamo, troše svoj novac u vranjskim marketima pa je ionako slab promet u radnjama dodatno pao", rekao je on.

Tomić navodi da "dosadašnji razgovori lokalnih vlasti sa mnogobrojnim predstavnicima banaka, ali i ministarstvom ekonomije pa i republičkim premijerom nisu doneli nikakav rezultat".

"Nije nam jasno zašto su banke nezainteresovane za otvaranje ekspoziture ili bar bankomata u Trgovištu koje ima oko 3.000 registrovanih tekućih računa i pedesetak pravnih lica. Deo građana je već prešao na primanje plata i penzija preko pošte, ali ima onih koji su podigli kredite i koji to ne mogu", kazao je Tomić.Komentara: 0


#   Trgovište   predsednik opštine
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima