Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Pozorišni festival „Beskraj 10 kvadrata“ od večeras u Prokuplju

rssBookmark and Share

Prokuplje 27.07.2015. Alo

Večerašnjom premijerom pozorišne predstave „Krađa, svađa i td.“ u režiji Danila Petrovića, započeće prvi po redu pozorišni festival pod nazivom „Beskraj 10 kvadrata“.

Pozorišni festival „Beskraj 10 kvadrata“ od večeras u Prokuplju

Festival će trajati do 2. avgusta, a prokupačka publika će imati prilike da pored domaćeg Varoškog pozorišta Histrion, uživa u predstavama pozorišta iz Kruševca, Leskovca, Lebana, Gornjeg Milanovca, Aleksinca i Kolašina, što ovoj manifestaciji daje međunarodni karakter.

- Festival će otvoriti predstava Varoškog pozorišta Histrion pod nazivom „Krađa, svađa... itd“. Sve predstave bitće igrane na različitim lokacijama u gradu, košarkaškom igralištu, u bioskopu, gimnazijskom dvorištu, galeriji „Fil-art“, bašti restorana „Olimpik“, Narodnom muzeju Toplice, ali i u Varoškom pozorištu – rekao je PR festivala Dušan Mančić.

Prema njegovim rečima, cilj ovog festivala je da se pokaže sva glamuroznost pozorišnih predstava bez raskošne scenografije i kostima.

Stručni žiri festivala će pažljivo oceniti i na kraju dodeliti najboljima nagrade i to prva nagrada „Najgolem Histrion“, druga „Pogolem Histrion“ i treća „Golem Histrion“.

U okviru Festivala postojaće i žiri u senci koji nikome neće biti poznat.

Dodeljivaće se i nagrada za najbolju epizodnu ulogu, a ona nosi ime preminulog prokupačkog glumca Dušana Hadžimanića, poznatog kao Duca Mečka.

 


#   Prokuplje   pozorište   festival
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima