Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Prokuplje uskoro dobija tri murala

rssBookmark and Share

Prokuplje 11.04.2018. Južna Srbija Info

Na ovaranju izložbe slika poznatog, više u svetu nego kod nas, slikara Dobrija Stojanovića, bio je još jedan značajan srpski slikar Topličanin Miroslav Lazović.

Prokuplje uskoro dobija tri murala

Na njegovu preporuku, Narodni muzej Toplice je ugostio Stojanovića u galeriji „Boža Ilić“ i omogućio Prokupčanima, ali i svim ljubiteljima slikarstva da uživaju  u „snovima“ ovog poznatog umetnika na njegovim slikama.

-Izložba Dobrija Stojanovića je moja preporuka, jer je on jedan izvanredan slikar, koji se nalazi u vrhu srpskog slikarstva. Iskoristio sam svoje prijateljske veze da mojim Topličanima omogućim da vide dobru izložbu. Ja stalno govorim i tvrdim da je Prokuplje, što se tiče likovne scene, jako aktivno, još od onog vremena kada su počele promene i malo pre toga. Kada su se radili spomenici značajnim i važnim ljudima ovog grada i kada je postojala nagrada „Boža Ilić“. Čak sam imao čast da budem u žiriju onda. U to vreme bilo je lepo biti deo toga, jer je ovu važnu slikarsku nagradu ponela plejada dobrih slikara. Posle je to malo utihnulo, pa su ređe mogli da se vide eminentni slikari u Prokuplju. Zato sam želeo i drago mi je da sada u galeriji sa Božinim imenom imamo jednog velikog slikara, poznatog i u svetu, rekao je slikar Miroslav Lazović.

On je najvio da će ovog leta ponovo biti u svom rodnom kraju, u Toplici, jer će učestvovati na likovnoj koloniji „Boža Ilić“.

-Dogovaramo se da u Prokuplju uradimo tri murala u glavnoj ulici. Pošto se bude završila potrebna papirologija za to, preporučiću ljude koji će ih raditi. I ja ću  svakako biti deo svega toga, jer ću za Prokuplje uraditi jedan mural, pošto se bavim i monumentalnim slikarstvom. Drago mi je da će Prokuplje dobiti tri lepa murala, istakao je ovom prilikom Lazović.

Ovom prilikom, direktor Narodnog muzeja Toplice Darko Žarić, slikaru Lazoviću je uručio  zahvalnicu kao znak dugogodišnje dobre saradnje i prijateljstva.


#   Prokuplje   Narodni muzej Toplica   mural   Darko Žarić   Miroslav Lazović   Dobri Stojanović
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima