Južna Srbija Info
Oglas više nije dostupan

Južna Srbija Info | Vesti juga Srbije, politika, turizam, sport, zabava

U napetoj atmosferi između novinara i uprave KC Niš, konačno informacije o obolelima od korone (AUDIO)Od danas skuplje gorivo, kafa, cigareteTiodorović: Pravi pik u Nišu tek dolazi za nedelju dana, nakon utakmica, proslava, okupljanjaNakon duže pauze zbog pandemije, uz stroge mere zaštite održan prijem građana kod načelnice SotirovskiNastradao motorista na Bulevaru Nikole Tesle u NišuDanas i sutra polaganje prijemnog ispita na niškom Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanjaMarihuana u tegli nutele


Na konferenciji za novinare koja je održana u KC Niš u napetoj atmosferi i na insistiranje grupe novinara iz Niša, nakon dužeg vrmena, saopšteno je da je toj ustanovi trenutno hospitalizovan 141 pacijent, dok su kovid pozitivne 74 osobe. U Kovid bolnicama u Vranju je 98, od toga 56 pozitivnih, u Surdulici 32 hospitalizovana, 24 obolelih, a u Leskovcu 66 pacijenata.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv dvadesetsedmogodišnjeg muškarca i tridesetpetogodišnje žene iz Niša, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela razbojnička krađa i ugrožavanje sigurnosti.
Cilj projekta je promovisanje uspešnih mladih osoba sa invaliditetom, kako bi se mladi od najranijeg uzrasta edukovali za prihvatanje osoba sa invaliditetom i odrastali bez predrasuda, kaže Biljana Ljubisavljević, jedan od edukatora.
Danas na glasanje za poslanike na pojedinim glasačkim mestima, ponovo će izaći građani Niša, Aleksinca, Merošine, Ražnja, GO Medijana, GO Pantelej i GO Crveni krst.
Primena novih, odnosno uvećanje akcizana na naftne derivate, alkoholna pića, kafu, duvanske proizvode i duvan, trebalo je da počne 1. februara, ali je odložena za 1. jul, najverovatnije zbog pandemije i izbora.
Ovde možete pogledati cene poljoprivrednih proizvoda na pijacama JP "Tržnica" u Nišu za 28. jun 2020. godine. Cenovnik se odnosi isključivo na pijačne tezge, ne na prodavnice i mlekare u okviru niških pijaca.
Putnici koji u Grčku dolaze avionom, morem ili kopnom, od 1. jula moraće da popune poseban obrazac najmanje 48 sati pre ulaska u zemlju, na osnovu kojeg će dobiti poseban QR kod.
Najveća sportska manifestacija u regionu „Sportske igre mladih“ održava danas po peti put u Kuršumliji.
Žiri za dodelu nagrade „Branko Miljković“ u sastavu Goran Maksimović, predsednik i Dragan Bošković i Vojislav Karanović, članovi, jednoglasno je doneo odluku da se Nenadu Miloševiću dodeli nagrada „Branko Miljković“ z u izdanju Kulturnog centra Novog Sada.
U Republici Srbiji je do 15 časova 2. jula 2020. godine registrovano ukupno 15.195 potvrđenih slučajeva COVID 19.
Niški džez festival "Nišvil" održaće se od 7. do 16. avgusta, dok će glavni festivalski program program biti od 13. do 16. avgusta.
U Nišavskom upravnom okrugu, suta će nakon višemesečne pauze, zbog pandemije virusa korona, biti održan prijem građana kod načelnice Dragane Sotirovski.
Načelnica Nišavskog okruga i članica GO SNS Dragana Sotirovski gostovala je u emisiji "Odgvovorni" na RTV Belami
Decenijama se govori o konačnom uređenju i statusu Starog groblja, koje bi (više puta najavljivano) moglo da postane Memorijalni kompleks. Sadašnji izgled, čini se najgori do sada, ne govori u prilog tome.{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}