Južna Srbija Info
Oglas više nije dostupan

Južna Srbija Info | Vesti juga Srbije, politika, turizam, sport, zabava

Zbog pandemije skromno obeležavanje gradske slave u NišuDanas je Sveti car Konstantin i carica JelenaGimnazija „Svetozar Marković“ od nacionalnog značaja - uskoro po programu međunarodne matureViše puta izboden nožem mladić u LebanuTragedija u Surdulici: Pregazio kolima čoveka, izbo nožem njegovu ženu, pa sebi prerezao vratBazeni "Čair" otvoreni od danasPočast vojvodi Sinđeliću i hrabrim junacima "Boja na Čegru"


Sledeća nedelja lagani uvod u letnji režim, temperature biti između 25 i 30, u Nišu prosečna trmeperatura 26 stepeni.
Kako su potvrdili u PU Vranje, prodavnica u crkvi Svetog kneza Lazara u Vladičinom Hanu, je opljačkana u utorak, 2. juna. Staklo je razbijeno, odnete su ikone, brojanice, privesci, narukvice i novac,. U policiji dodaju da je slučaj prijavljen juče u 8.30 ujutru.
Niška Gimnazija “Svetozar Marković” jedna je od tri gimnazije u našoj zemlji, koja će od nove školske godine raditi po programu Međunarodne mature (IBO), rekao je ministar prosvete Mladen Šarčević, tokom današnje posete toj obrazovnoj ustanovi i Nišu. Obilasku je prisustvovala i načelnica Nišavskog okruga Dragana Sotirovski.
Lista "Niš moj grad", koju čine liderski trojac Dragoslav Ćirković, Branislav Jovanović, i Miodrag Stanković, predala je potpise za odbornike Skupštine grada, na predstojećim lokalnim izborima 21. juna.
U Aleksincu je počeo sa radom pogon kanadske “Magne“, koja proizvodi opremu za automobile. Proizvodiće se presvlake za sedišta za sve automobilske brendove.
Ovde možete pogledati cene poljoprivrednih proizvoda na pijacama JP "Tržnica" u Nišu za 31. maj 2020. godine. Cenovnik se odnosi isključivo na pijačne tezge, ne na prodavnice i mlekare u okviru niških pijaca.
Topao vikend u najavi, preporuka nadležnih specijalista za zarazne bolesti uz stroga pravila omogućiće Grcima da već u subotu borave na nekoj od preko 500 plaža koje su se organizovale u skladu sa pravilima.
Radnički će u petak 22. maja od 10 časova odigrati prijateljsku utakmicu protiv Radnika iz Surdulice.
Savet „Drainčevih književnih susreta“ objavio je konkurs za dodelu „Drainčeve nagrade za poeziju“. Za nagradu mogu da konkurišu zbirke pesama, prvo izdanje objavljeno 2019. godine na srpskom govornom području.
U Republici Srbiji je do 15 časova 3. juna 2020. godine, registrovano ukupno 11.523 potvrđena slučaja COVID 19.
Niški džez festival "Nišvil" održaće se od 7. do 16. avgusta, dok će glavni festivalski program program biti od 13. do 16. avgusta.
Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić nastavlja obilazak juga Srbije. Danas će postiti opštinu Aleksinac, ali i još dve lokalne samouprave u Nišavskom okrugu.
Načelnica Nišavskog okruga i članica GO SNS Dragana Sotirovski gostovala je u emisiji "Odgvovorni" na RTV Belami
Decenijama se govori o konačnom uređenju i statusu Starog groblja, koje bi (više puta najavljivano) moglo da postane Memorijalni kompleks. Sadašnji izgled, čini se najgori do sada, ne govori u prilog tome.{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}