Južna Srbija Info
Oglas više nije dostupan

Južna Srbija Info | Vesti juga Srbije, politika, turizam, sport, zabava

Moleban i krsni hod u Nišu kao podrška vernicima u Crnoj GoriU požaru izgoreo muškarac u selu kraj AleksincaKup Radivoj Korać: Partizan odbranio kup nakon drameDačić u Nišu: Čekamo dan kada će se SPS baviti socijalnom pravdom, a ne dnevno-političkim temamaPokušaj samoubistva - muškarac skočio sa mosta u NišavuRampa "Doljevac" počela sa radomNakon krađe kablova, bez struje 3 fabrike na Bulevaru 12. februar


Gradonačelnik Darko Bulatović izjavio je da je u periodu od 2012. do 2019. godine realizovani budžet grada povećan sa 6.9 na 8.6 milijardi. U isto vreme broj nezaposlenih smanjen je za više od 15 hiljada, a broj zaposlenih u Nišu povećan je za gotovo 20 hiljada ljudi.
Kako su saopštili u PU Niš, u selu Prćilovica kraj Aleksinca, jutros je izbio požar u jednoj kući, kada je preminuo je 43-godišnji muškarac.
Malom Urošu Matoševiću iz Niša jeste malo bolje, ali tumor na kičmi i dalje je prisutan. On će morati na lečenje van zemlje. Još je naizvesno koja će bolnica prihvatiti da nastavi sa njegovim lečenjem, ali svakako će im biti neophodan novac da bi mogli da je plate.
Svečanom akademijom u Narodnom pozorištu u Nišu socijalisti jugoistočne Srbije proslavili su juče 30 godina Socijalističke partije Srbije.
Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da su po prvi put u istoriji Srbije investitorima ponuđene na prodaju dvanaestogodišnje dinarske obveznice Srbije, da je tražnja bila 10 puta veća od ponude, i da je ostvarena istorijski niska stopa prinosa od samo 3,4 odsto.
Pomoćnik ministra poljoprivrede za ruralni razvoj Aleksandar Bogićević predstavio je danas u Nišavskom upravnom okrugu mere aktuelnih podsticaja u poljoprivredi za 2020. godinu. Sastanku, čiji je domaćin bila načelnica Nišavskog upravnog okruga Dragana Sotirovski, prisustvovali su predsednici gradskih opština Niša, lokalnih samouprava Nišavskog okruga, predstavnici…
Pod sloganom “Put pod noge”, u Beogradu će se od 20. do 23. februara održati 42. Međunarodni sajam turizma. Na ovoj manifestaciji, predstaviće se i Turistička organizacija Prokuplja.
Aleksinački Napredak dočekao je ekipu Borca u okviru 18. kola košarkaške lige Srbije.
Niški Kulturni centar, priredio je februarski vodič kroz programe kulturnih i zabavnih dešavanja u Nišu.
Crveni krst Vranje organizovaće u sredu 19. februara akciju dobrovoljnog davanja krvi. Akcija će se sprovesti u sali OKCE, u periodu od 10 do 14 časova.
Verovatno ste se bar jednom zapitali zašto baš februar od svih meseci u godini ima najmanje dana. Evo odgovora...
Drugi put zaredom. sa blagoslovom Njegovog Preosveštenstva Episkopa niškog G. G. Arsenija, zbog ugroženih verskih prava svih pravoslavnih, u sredu 19. februara nakon molebana u hramu Svetog cara Konstantina i carice Jelene, nakon toga će biti održan Krsni hod do hrama Sv. Vasilija Ostroškog.
Članica Glavnog odbora SNS i načelnica Nišavskog upravnog okruga Dragana Sotirovski kaže da je za godinu i po dana provedenih na čelu Okruga, kroz zvanične prijeme, razgovarala sa oko 1.000 ljudi, ne računajući one koji svakodnevno dolaze za pomoć, informacije ili preporuku.
Ovih dana je u aleksinačkom vodovodu primećena koncentracija dihidrogen monoksida, veća od uobičajene. Nadležni poručuju da je voda ispravna za piće