Južna Srbija Info
Oglas više nije dostupan

Južna Srbija Info | Vesti juga Srbije

Aleksinčani prodavali grčko voće u Rusiju, lažno fakturisano kao srpskoDirektor "Železnica Srbije" podneo ostavkuZa rubriku "Verovali ili ne": Četvrti put sa "uklete" pruge Niš - Zaječar skliznule cisterene sa opasnim materijama!Finale Kupa Radivoj Korać 2019: Partizan - Crvena Zvezda (76:74)Preminuo Šaban Šaulić, nakon teškog udesa u NemačkojAleksinčanin krio marihuanu na tavanu porodične kućeUpoznajte svoj grad kroz tri besplatne ture, povodom Svetskog dana turističkih vodiča


Miroslav Stojčić, generalni direktor "Železnica Srbije", iako na godišnjem odmoru, podneo je ostavku na tu funkciju, potvrđeno je medijma u "Upravi Železnica".
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, uhapsili su pet osoba koje su osumnjičene da su uvozile voće iz Grčke, izrađivali za njega lažnu dokumentaciju i potom ga, kao proizvode srpskog porekla, prodavali na tržištu Ruske Federacije.
Odluka da se na teritoriji grada Niša svaka reklama vidljiva sa javne-gradske površine naplaćuje na dnevnom nivou, je za sada suspendovana. Ta vest, je najviše obradovala preduzetnike i zanatlije, odnosno male privrednike.
Gostujući u emisiji na lokalnom (regionalnom) mediju u Nišu, predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić, je izjavio da bi nakon promene vlasti, trebalo sprovesti neophodnu lustraciju.
Njegova ekselencija, ambasador Kraljevine Belgije Kunrad Adam juče je boravio u Leskovcu i tom prilikom posetio gradonačelnika Leskovca.
Lepo vreme izmamilo je voćare da pregledaju svoje zasade voća, i polako krenu sa orezivanjem ili sadnjom novih zasada.
41. po redu Beogradski sajam turizma, počinje sutra i trajaće do 24. februara. Grad Niš kao "prestonica dobre hrane i meraka" i Turistička organizacija Niša i ove godine učestvuju na ovom u regionu prestižnom sajmu, sa akcentom na bureku kao lokalnom brendu, gastronomskoj ponudi, provodu i toplim ljudima, jednostavno čuvenom "južnjačkom meraku" .
Republička planinarska akcija „Zimski uspon na Trem“ u organizaciji Planinarskog kluba Železničar biće održana u subotu 23. februara.
Grad Niš je, prošle godine u okviru Javnog poziva – Gradovi u fokusu 2018, koji je raspisalo Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, aplicirao za Projekat „Virtuozna prezentacija višeslojnog kulturnog identiteta modernog Niša“, koji, kao poseban podprojekat, podrazumeva i zamenu podova i 212 sedišta u sali "Pozorišta lutaka" u iznosu od…
U protekla 24 sata lekari niške Hitne pomoći, imali su manje intervencija u ambulanti i na terenu.
Privodi se kraju snimanje novog dokumentarno biografskog filma o preminulom niškom muzičaru, boemu, Palilulcu Živojinu Isakoviću – Čokalliji. Ovo je šesti film "Siti produkcije" (City produkcije), a producent Oliver Paunović se nada da će upravo ostvarenje „Kude je taj Niš“ zatvoriti Festival glumačkih ostvarenja u Nišu, pišu Niške vesti.
Nakon najhladnijeg perioda i većih padavina, oštećenja od rizle i soli, počelo je "krpljenje" udarnih rupa i asfalta, odnosno sanacija niških ulica.
Predsednik Srbije sumirajući rezultate prošle godine i šta nas očekuje u 2019. godini, govori o svemu u atorskom tekstu za Kurir.
Da li je za maligna oboljenja stanovnika Srbije više kriv NATO ili katastrofalna politika onih koji su vodili zemlju devedesetih