Južna Srbija Info
Oglas više nije dostupan

Južna Srbija Info | Vesti juga Srbije

Prevrnuo se makedonski autobus kod Leskovca – troje poginulo, više od 30 povređenih75 novih stanova za izbeglice u NišuMinistarka Đukić Dejanović: Devet beba na hiljadu stanovnika u Nišu - srpski prosekNemački ambasador u Nišu: Kosovo je nezavisna zemlja i ima pravo na vojskuU susret 65. godišnjici Narodnog univerziteta u Nišu - osvajanje tržišta uz poznati kvalitetKutak za speleologe: Uskoro završetak "Centra za posetioce" Cerjanske pećineOpština Medijana građanima pred praznike: Popravljene i ofarbane klupe u "Čairu"


Oblačno, na zapadu i severozapadu Srbije ujutru prestanak padavina, a u ostalim krajevima sa snegom uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača. Najniža temperatura od -3 do 1, najviša od -1 do 3 stepena.
Tri osobe poginule kod Pečenjevca, kada je makedonski autobus, koji se kretao iz Skoplja ka Beogradu, sleteo sa puta i prevrnuo se.
Narodna biblioteka “Stevan Sremac” u Nišu odlučila je da na pomalo neobičan način stimuliše učenike sa slabom ocenom iz maternjeg jezika.
Danas se održavaju lokalni izbori u Doljevcu. Svih 37 biračkih mesta je otvoreno na vreme, a prvi rezultati o izlaznosti biće poznati u podne. Građani ove Opštine u Nišavskom okrugu, glasaće za kandidate sa šest izbornih lista.
Gradska opština Medijana postavila je svoj štand na „Sajmu privrede i preduzetništva Ekspo Niš 2018“ koji je danas otvoren u hali „Čair“ pod sloganom „Pre(d)uzmi svoju budućnost".
Ovde možete pogledati cene poljoprivrednih proizvoda na pijacama JP "Tržnica" u Nišu za 16. decembar 2018. godine. Cenovnik se odnosi isključivo na pijačne tezge, ne na prodavnice i mlekare u okviru niških pijaca.
Ako vremenski uslovi dozvole, Vizitorski centr Cerjanske pećine biće gotov do kraja godine, rečeno je danas prilikom obilaska, prvih ljudi grada Niša, na čelu sa gradonačelnikom Darkom Bulatovićem i direktorom Turističke oraganizacije Niša, Urošem Parlićem.
Zvonko Milošević, jedan od menadžera niškog Telekoma, novi je predsednik Konstantina. Milošević je i do sada bio član UO kluba, sinoć je postao čelni čovek Konstantina, odlukom 39 prisutnih od 46 članova klupske skupštine. Milošević će na ovoj poziciji zameniti Dragana Stefanovića, koji je deset godina bio predsednik Konstantina.
Jedan od najpoznatijih živih srpskih književnika, akademik Matija Bećković, govoriće u niškom Narodnom pozorištu u ponedeljak 17. decembra. u 19 sati, pesme iz svog opusa u okviru programa “Poezija uživo“ u organizaciji drugog programa Radio Beograda.
Leskovac je od juče, jedini centar na jugu Srbije u kojem će pacijenti sa različitim komplikacijama i problemima moći da se leče kiseonikom. Otvaranju je prisustvovao gradonačelnik Leskovca, dr Goran Cvetanović, kao i mnogi doktori i građani.
Nišlije koje odluče da Novu godinu dočekaju na Trgu kralja Milana zabavljaće Željko Vasić i grupa Leksington.
-Danas svi toplotni izvori startovali na vreme i vrše urednu isporuku toplotne energije svim našim korisnicima, kažu u niškoj Toplani.
Povodom Dana Kopnene vojske Srbije, koji je u subotu, 17.11.2018. obeležen u Aleksincu, zamolili smo komandanta KOV Srbije general-potpukovika Milosava Simovića za jedan kratak intervju.
Iako se mnogo toga dovodi u pitanje, industrija je postala glavni problem, a o građevinarstvu se malo priča. Dovode se strane kompanije, a naši radnici beže u svet. Da li zbog veće zarade ili boljeg života, to ne znamo.