Južna Srbija Info
Oglas više nije dostupan

Vesti juga Srbije, politika, turizam, sport, zabava | Južna Srbija Info

Humanitarni koncert Bojana Marovića u NišuPotpisan ugovor o izgradnji akva parka u Niškoj Banji - zatvoreni deo radiće svih 12 meseciSusret sa građanima - razgovor i rešavanje problemaGradonačelnica Niša izabrana za člana Predsedništva SNSNovina: Bez licenciranog zvanja Sportski učitelj nije moguć rad u klubovima sa mladimaNa izložbi „Konkordatska kriza u Nišu 1937. godine“ arhivska građa koja do sada nije viđena u javnostiMeđunarodni dan protiv nasilja nad ženama - "Zidovi ćute, ti nemoj, prijavi nasilje"


Umereno do potpuno oblačno, još hladnije i u većini mesta suvo. Ujutro i pre podne u nižim predelima južne i jugoistočne Srbije mestimično sa slabim mešovitim padavinama (kiša i sneg), a u brdsko-planinskim sa snegom uz formiranje i manje povećanje visine snežnog pokrivača.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP-a, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Nišu, uhapsili su M.P. (1977) zbog postojanja osnova sumnje da je učinila krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.
Dan Republike bio je praznik u SFRJ koji se slavio 29. novembra. Dan Republike je obeležavao godišnjicu Drugog zasedanja AVNOJ-a u Jajcu 29. novembra 1943., kada su predstavnici partizanskog pokreta otpora proglasili federalno uređenje Jugoslavije i ustavotvornu skupštinu FNRJ 29. novembra 1945.
Dragana Sotirovski Gradonačelnica Niša, izabrana je danas za člana Predsedništva SNS, na izbornoj skupštini te stranke.
Kina je pretekla Sjedinjene Američke Države na listi najbogatijih država sveta, navodi konsultantska kuća "Mekinsi end ko" (McKinsey & Co). Kinesko bogatstvo za dve decenije sa sedam poraslo na 120 biliona dolara. Amerikanci traže od "Mekinsija" da obelodani veze sa Kinom. Gro novca u rukama deset odsto stanovništva, izveštava RTS.
Vlasnici zadruga iz Niša dobili su bespovratna sredstva od Ministarstva za brigu o selu za unapređenje svoje poljoprivredne proizvodnje.
Turističa organizacija Niš čestvuje na 12. Međunarodnom sajamu turizma i seoskog turizma u Kragujevcu. Manifestacija počinje sutra 25. i traje do subote 27. novembra, na kojoj će se predstaviti više od 50 učesnika. Turistička organizacija Niš predstaviće, daleko poznate turističke potencijale Niša i okoline.
Na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu i ove gdine može se steći znanje i licenca za sportsko zanimanje i zvanje Sportski operativni trener, menadžer, instruktor..
Promocija knjige OSMEH OPTUŽENIKA biće održana u utorak, 30.novembar 2021, u Niškom kulturnom centru, sa početkom u 19 sati.
U Srbiji je koronavirus potvrđen kod još 2.180 osoba, od testirana 14.444 uzoraka
Devedesetpetogodišnja britanska kraljica Elizabeta Druga nedeljama se ne pojavljuje u javnosti zbog uganuća leđa. Njene dužnosti podeljene su između brojnih članova kuće Vindzora, kojima od odlaska princa Harija i Megan Markl, popularnost samo raste. Da li je na pomolu penzija za najduže vladajućeg monarha u istoriji Britanije?
Bojan Marović održaće humanitarni koncert u niškom Narodnom pozorištu 5. decembar u 20 sati. Koncert organizuje Udruženje Crnogoraca Jugoistočne Srbije, uz pokroviteljstvo Uprave za saradnju sa dijasporom – iseljenicima Crne Gore uz pomoć niške Banke dobročinstva.
U sredu je u Koncertno-izložbenom prostoru Fakulteta umetnosti u Nišu, održan promotivni koncert diskografskog izdanja Inspirisani flautom, na kome su nastupili flautistkinja Anđela Bratić i pijanista Dragan Jovanović. Tim povodm, razgovrali smo sa Anđelom, osvrnuli se na početke, vaspitanje, ljubav..
Današnje okolnosti širom sveta su u obimnoj meri izmenjene u odnosu na prethodne godine. Dostava paketa i online porudžbine postale su deo svakodnevnice.Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima