Južna Srbija Info
Oglas više nije dostupan

Vesti juga Srbije, politika, turizam, sport, zabava | Južna Srbija Info

...

Mladić ranjen u pucnjavi u centru Niša, napadač u bekstvuIzgradnja akva-parka u Niškoj Banji odvija se po planuSprečiti urašavanje dostojanstva prosvete: Dveri Niš podržavaju protest prosvetara u Nišu protiv nasilja u školama52. Književna nagrada „Branko Miljković“P O Z I V za dostavljanje predloga za dodelu najvišeg javnog priznanja Grada Niša Nagrade "11. JANUAR"Vulin imenovan za direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA)Potpisana još četiri ugovora za kupovinu seoskih kuća prokupačkom kraju


Umereno do potpuno oblačno. Ujutro i pre podne slaba kiša i susnežica očekuju se na severu i zapadu Srbije, a u Timočkoj Krajini slab sneg. Posle podne u svim krajevima suvo, a na jugu i sa sunčanim periodima.
Niška policija potvrdila je da je 15 minuta pre ponoći iz vatrenog oružja ranjen 29-godišnji mladić. On je primljen u Klinički cetar Niš i u svesnom je stanju.
Nastava u pojedinim školama u Srbiji danas nije počela, dok je u nekima skraćena zbog nezadovoljstva prosvetnih radnika koji traže da se zaustavi nasilje. Održani su i protesti prosvetara. Iz sindikata poručuju: Dostojanstvo naše profesije je ugroženo, a ono nije samo u našim rukama već i u rukama države.
Gradska organizacija Dveri Niš i narodna poslanica prof. dr Tamara Milenković pružaju punu podršku protestu prosvetnih radnika zakazanu za četvrtak 1.decembra u 12 sati na Trgu Kralja Milana u Nišu a protiv nedopustivog stepena nasilja u školama, piše u delu saopštenja poslatom medijima.
Agencija za energetiku odobrila je povećanje cene struje i gasa od 1. januara 2023. godine, izveštava RTS
Ovde možete pogledati cene poljoprivrednih proizvoda na pijacama JP "Tržnica" u Nišu. Cenovnik se odnosi isključivo na pijačne tezge, ne na prodavnice i mlekare u okviru niških pijaca
Radimo i u Niškoj Banji kako bi taj naš nedovoljno iskorišćeni potencijal vratili u vrh banjskog turizma. Izgradnja akva parka odvija se po planu. Završen je bazen sa talasima, a uveliko se sada radi na zatvorenom objektu, napisala je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski na svom zvaničnom Fejsbuk nalogu.
Po mnogima, slavna generacija Fakulteta sporta i vizičkog vaspitanja u Nišu 1978.-1979. okupila se prošlog vikenda ponovo, nakon četiri decenije. U amfitetaru fakulteta mogli su se videti još uvek aktivni, profesori i nastavnici fizičke kulture iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Niša, gradova juga Srbije i šire.
Početkom sledeće godine biće dodeljena 52. nagrada za poeziju BRANKO MILjKOVIĆ. Nagradu dodeljuje Grad Niš, finansijski je podržava Ministarstvo kulture i informisanja Srbije a organizator je Niški kulturni centar.
TRIBINA na temu „ ŽENSKA NEPLODNOST I NAJMISTERIOZNIJI UZROK NEPLODNOSTI – ENDOMETRIOZA“ koja se organizuje uz podršku Kancelarije za mlade Gradske opštine Palilula, održaće se u utorak, 22.11.2022. u sali Niškog kulturnog centra, od 18:00 sati.
Tema kriptovaluta je danas izuzetno aktuelna - iako je i dalje malo oblasti svakodnevnog života gde su kriptovalute prihvaćene za upotrebu, mnogo toga se sada u svetu može njima kupiti, a one postaju sve popularnije i u online kazinima.
Nagrada "11. JANUAR" je najviše priznanje Grada Niša koje se dodeljuje za izuzetna dostignuća koja afirmišu Grad u privrednim, društvenim i drugim oblastima.
Povodom navoda u javnosti o boravku gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski u Briselu i sedištu Kurske oblati u Rusiji u „isto vreme“, a u cilju istinitog informisanja javnosti, redakcija Južne Srbije Info je kontaktira gradonačelnicu da pojasni informacije koje su prethodnih dana plasirali pojedini opozicioni mediji.
Južna Srbija je još jedan, prelepi, deo naše zemlje koji poseduje banje, jezera, istoriju, kulturu, arheološka nalazišta, tradiciju, ljubav prema hrani i čuveni južnjački temperament koji voli pesmu, igru i štednju.Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima