Južna Srbija Info
Oglas više nije dostupan

Vesti juga Srbije, politika, turizam, sport, zabava | Južna Srbija Info

...

Izložba u Niškoj Banji „Čika Ducin zavet“Vršnjačka tuča u Vranju, petnaestogodišnji dečak primljen u bolnicuPrijem građana: Ideje, neposredni razgovori, uslov za rešenje problemaNiš spreman za praznik košarke, za Kup "Radivoj Korać"Putnički voz udario jednu osobu na otvorenoj pruzi između Matejevca i SvrljigaMinistar Tončev traži besplatne udžbenike za sve đake u Srbiji, posebno iz nerazvijenih opštinaNiški Fakultet sporta objavio oglas za upis kandidata na kurs SPASILAC NA VODI


Promenljivo oblačno i vetrovito-duvaće jak, ponegde i olujni severozapadni vetar, a smenu sunčanih i oblačnih intervala pratiće povremeni kratkotrajni pljuskovi kiše ili susnežice u nizijama i snega u brdsko-planinskim predelima.
Posle vršnjačke tuče u jednoj školi u Vranju, petnaestogodišnji dečak, primljen je u Zdravstveni centar u Vranju 26. januara, izveštava RTS-u
Ministar Novica Tončev, na sednici Saveta za koordinaciju aktivnosti i mera za rast bruto domaćeg proizvoda Republike Srbije, na kojoj je prisustvovao i predsednik države Aleksandar Vučić, tražio je da se dodatno obrati pažnja na privredni i turistički potencijal nerazvijenih opština, kao i da se obezbede besplatni udžbenici za decu sa ovih područja, ali i za svu decu u Srbiji.
Odbornik SG Niša Miodrag Stanković, je pozvao građane da u ponedeljak 16. januara upale sveće u pomen Oliveru Ivanoviću:
Povodom sve učestalijih napada na aerodrom "Konstantin Veliki u Nišu i konstantno objavljivanje netačnih podataka od strane pojedinih medija, obaveštavamo javnost o sledećem", piše u delu saopštenja "Aerodromi Srbije", sa sedištem u Nišu.
Iako ove zime još uvek nije bilo snega i temperature su do početka januara više ličile na prolećne nego na zimske, naglo zahlađenje poslednjih dana, kada se temperatura u noćnim satima spuštala u ozbiljniji minus, zapretile su da ugroze ozime useve i voćnjake.
Lepo vreme, praznični dani, besplatan ulaz i stotine Nišlija i gostiju našeg grada u obilasku Medijane, nakon otvaranja za posetioce.
Grad je spreman da dočeka i bude dobar domaćin košarkašima i klubovima, učesnicima finalnog turnira Kupa „ koji se po 18 put održava u Nišu ((15.-18.februar)..
SVETOSAVSKI KNjIŽEVNI ANTIKVARIJAT održaće se u četvrtak, 26. januara 2023, od 12.00 do 14.00 časova, u holu Niškog kulturnog centra.
Dom zdravlja Niš u saradnji sa predstavnicima „Roda centra“ organizovao je 24.01.2023. godine još jednu akciju u cilju obeležavanja Evropske nedelje prevencije raka grlića materice.
Prokupčani su sinoć u tradicionalno lepom raspoloženju uz hitove poznatog vokalnog soliste Željka Vasića i spektakularan vatromet u centru grada dočekali Novu 2023. godinu po julijanskom kalendaru.
Povodom 131 godine od rođenja Dušana Duce Đ. Cvetkovića, glumca, dramskog pisca, reditelja, vokalnog soliste i kompozititora, u Institutu „Niška Banja“ 31.01.2023. (utorak) u 12 časova, u holu na 4. spratu stacionara „Radon“ biće otvorena izložba „Čika Ducin zavet“.
Povodom navoda u javnosti o boravku gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski u Briselu i sedištu Kurske oblati u Rusiji u „isto vreme“, a u cilju istinitog informisanja javnosti, redakcija Južne Srbije Info je kontaktira gradonačelnicu da pojasni informacije koje su prethodnih dana plasirali pojedini opozicioni mediji.
Južna Srbija je još jedan, prelepi, deo naše zemlje koji poseduje banje, jezera, istoriju, kulturu, arheološka nalazišta, tradiciju, ljubav prema hrani i čuveni južnjački temperament koji voli pesmu, igru i štednju.Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima