Južna Srbija Info
Oglas više nije dostupan

Vesti juga Srbije, politika, turizam, sport, zabava | Južna Srbija Info

...

Zbog radova izmenjen režim saobraćaja i parkinga kod putničkog terminala niškog aerodromaVremenska prognoza: U utorak pretežno sunčano i hladnijeJoš jedna beba iz programa vantelesne oplodnje opštine MedijanaHumanitarna žurka MK VETERANI 63. PADOBRANSKE za srećnije detinjstvo i lečenje malog Gavrila PopčevićaSrbija uvodi "pametna" brojila za struju: Nova era u energetici - šta to znači za potrošače..Tribina: Uticajnost poezije u savremenom svetuNesreća na gradilištu u Nišu: Radnik preminuo nakon pada sa skele


Ujutru na severu Vojvodine slab mraz. Tokom dana u svim predelima pretežno sunčano i hladnije uz malu i umerenu oblačnost, osim na jugozapadu, jugu i jugoistoku Srbije gde će još ujutru i pre podne biti oblačno mestimično sa kišom, na visokim planinama sa snegom.
Dvadesetdevetogodišnji vozač "pežoa" u Nišu je isključen iz saobraćaja pošto je prilikom kontrole utvrđeno da je u stanju teškog pijanstva i kao i da je pod dejstvom kokaina.
Program vanterlesne oplodnje Komisije Sveta Petka, iz godine u godinu, postiže sve bolje rezultate. Današnji susret rukovodstva opštine sa Jelenom Nikolić, koja je zahvaljujući sredstvima najveće niške opštine u januaru ove godine dobila ćerku Vasiliju, svedoči o uspehu ovog programa.
Koalicija "Srbija protiv nasilja" uputila je zahtev gradonačelnici Niša, Dragani Sotirovski, da podnese ostavku kako bi se omogućilo održavanje lokalnih izbora istog dana kao i u ostalim gradovima širom Srbije.
"ELEKTRODISTRIBUCIJA SRBIJE" najavljuje ambiciozan plan zamene oko tri miliona starih brojila pametnim do 2030. godine, čime će se otvoriti nova era u energetici zemlje.
Prokuplje je spremno za nadolazeću protivgradnu sezonu, potvrđeno je na današnjem sastanku predstavnika Radarskog centra Kruševac i Grada Prokuplja. Sastanak je okupio strelce na protivgradnim stanicama radi pripreme i usaglašavanja aktivnosti za zaštitu poljoprivrednih dobara.
Svetska turistička organizacija Ujedinjenih nacija (UNWTO) objavila je novi konkurs sa ciljem izbora najboljeg turističkog sela, pružajući šansu ruralnim zajednicama da istaknu svoju ulogu u održivom razvoju.
U utakmici 26. kola Superlige, fudbaleri Napretka su uspeli da savladaju ekipu Radničkog iz Niša rezultatom 1:0. Ova pobeda je označila četvrti uzastopni poraz za Nišlije, nastavljajući tako njihovu izazovnu sezonu.
U periodu od 21. do 23. marta ove godine, bioskop Sinepleks" u Nišu će biti domaćin događaja posvećenog kulturi i umetnosti - "Dani poljskog filma".
Niški Univerzitetski klinički Centar (UKC) ubrzano nastavlja svoje planove unapređenja infrastrukture i usluga, kao što su ranije najavljivali članovi Uprave, a na čelu s direktorom prof. dr Zoranom Perišićem. Sada je na redu renoviranje zgrade Klinike za Kardiologiju, koja datira iz prošlog veka. Treći sprat stacionara potpuno obnovljen prema najsavremenijim standardima.
U petak je u Domu Vojske održan 25. Festival dečje pesme "Zlatna pčelica", gde se oko 60 mališana iz svih vrtića JPU "Pčelica" nadmetalo za prestižnu nagradu.
Od danas, putnički saobraćaj oko zgrade aerodroma "Konstantin Veliki" u Nišu će biti značajno otežan zbog radova na parternom uređenju kompleksa.
Povodom navoda u javnosti o boravku gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski u Briselu i sedištu Kurske oblati u Rusiji u „isto vreme“, a u cilju informisanja javnosti, redakcija Južne Srbije Info je kontaktira gradonačelnicu da pojasni informacije koje su prethodnih dana plasirali pojedini mediji.
Niš je jedan od retkih gradova u Srbiji koji nemaju ne samo nadstrešnicu sa raspredom vožnje, već ni obeleženo stajalište gradskog prevoza. Ko se snađe, snašao se.. Hvalimo se turistima, a upravo ti turisti svakodnevno doživljavaju "urbani šok" jer ne znaju gde da sačekaju gradski autobus i to na većini stajališta u gradu.



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima