Južna Srbija Info
Oglas više nije dostupan

Vesti juga Srbije, politika, turizam, sport, zabava | Južna Srbija Info

...

Trošarinci,  Udruženje "Radne akcije Delijski Vis" ne odustaju od svoje smoposluge, spremni na mirne protesteSokobanja - Najlepša srpska banja ostvarila najveći broj noćenja u 2022. godini u SrbijiSa po 50 hiljada dinara nagrađeni najbolji studenti i diplomci niškog UniverzitetaIzložba u Niškoj Banji „Čika Ducin zavet“Vršnjačka tuča u Vranju, petnaestogodišnji dečak primljen u bolnicuPrijem građana: Ideje, neposredni razgovori, uslov za rešenje problemaNiš spreman za praznik košarke, za Kup "Radivoj Korać"


U Pozorištu „Bora Stanković“ u Vranju održana je svečana akademija povodom obeležavanja Dana grada i 145. godišnjice od oslobođenja Vranja od Turaka 1878. godine.
Posle vršnjačke tuče u jednoj školi u Vranju, petnaestogodišnji dečak, primljen je u Zdravstveni centar u Vranju 26. januara, izveštava RTS-u
Ovom prilikom obaveštavamo Vas kao predstavnike medija i najavljujemo da smo spremni da kao udruženje organizujemo mirni protest kako bi prikazali svoju upornost i spremnost da ovaj problem rešimo, piše u delu saopštenja poslato medijima.
Odbornik SG Niša Miodrag Stanković, je pozvao građane da u ponedeljak 16. januara upale sveće u pomen Oliveru Ivanoviću:
Povodom sve učestalijih napada na aerodrom "Konstantin Veliki u Nišu i konstantno objavljivanje netačnih podataka od strane pojedinih medija, obaveštavamo javnost o sledećem", piše u delu saopštenja "Aerodromi Srbije", sa sedištem u Nišu.
Iako ove zime još uvek nije bilo snega i temperature su do početka januara više ličile na prolećne nego na zimske, naglo zahlađenje poslednjih dana, kada se temperatura u noćnim satima spuštala u ozbiljniji minus, zapretile su da ugroze ozime useve i voćnjake.
Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, objavljenim 31. januara 2023. god., u 2022. godini, Sokobanja je ostvarila najviši turistički promet mereno brojem realizovanih noćenja od svih destinacija (izuzimajući Beograd, kao glavni grad).
Grad je spreman da dočeka i bude dobar domaćin košarkašima i klubovima, učesnicima finalnog turnira Kupa, koji se po 18. put održava u Nišu (15-18. februar)
SVETOSAVSKI KNjIŽEVNI ANTIKVARIJAT održaće se u četvrtak, 26. januara 2023, od 12.00 do 14.00 časova, u holu Niškog kulturnog centra.
Dom zdravlja Niš u saradnji sa predstavnicima „Roda centra“ organizovao je 24.01.2023. godine još jednu akciju u cilju obeležavanja Evropske nedelje prevencije raka grlića materice.
Prokupčani su sinoć u tradicionalno lepom raspoloženju uz hitove poznatog vokalnog soliste Željka Vasića i spektakularan vatromet u centru grada dočekali Novu 2023. godinu po julijanskom kalendaru.
Na teritoriji grada Prokuplja ukinuta je vanredna situacija koja je proglašena 19. januara zbog obilnih padavina i povećanog vodostaja reke Toplice.
Povodom navoda u javnosti o boravku gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski u Briselu i sedištu Kurske oblati u Rusiji u „isto vreme“, a u cilju istinitog informisanja javnosti, redakcija Južne Srbije Info je kontaktira gradonačelnicu da pojasni informacije koje su prethodnih dana plasirali pojedini opozicioni mediji.
Južna Srbija je još jedan, prelepi, deo naše zemlje koji poseduje banje, jezera, istoriju, kulturu, arheološka nalazišta, tradiciju, ljubav prema hrani i čuveni južnjački temperament koji voli pesmu, igru i štednju.Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima