Južna Srbija Info
Oglas više nije dostupan

Južna Srbija Info | Vesti juga Srbije, politika, turizam, sport, zabava

Izazvali saobraćajne udese zbog alkohola i drogeHor "Branko" otvorio 7. Međunarodni festival „Muzički edikt - na kraju večeri čudesno pevanje Serafima Bit-HaribijaArhijerejskom Liturgijom obeležena slava Sabornog hrama u Nišu - u litiji horovi "Branko" i “Nikolaj II” iz Njujorka„Muzički edikt“ otvara leto duhovnosti i kulture u NišuJKP "Mediana" i niški Vodovod dobili nove direktoreU KC Niš preminuo muškarac iz Prokuplja koji je pucao u bivšu suprugu pa u sebeUniverzitetski klinički centar u Nišu bez kovid pacijenata, prvi put posle 15 meseci


Tačno na sredini održavanja, trećeg dana, sedmi Međunarodni festival duhovne muzike "Muzički edik", na najbolji način je opravdao svoje postojanje i ušao u završnicu. Kao i prva dva dana, treće festivalsko veče je održano u niškom Sabornom hramu.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu, Lebanu i Bojniku, u toku vikenda, zaustavili su sedmoro vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola, troje koji su vozili pod dejstvom psihoaktivnih supstanci i jednog koji je odbio da se testira.
Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i Njegova ekselencija ambasador Arapske Republike Egipat Amr Alguvejlij dogovorili su se da privredna delegacija Egipata poseti Niš u drugoj polovini jula ove godine.
Predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović boravio je protklog vikenda u Nišu i nizom "spontanih" aktivnosti sa svojim saradnicima pokušao da približi građanima Niša svoji "politiku".
Branje šumskih plodova predstavlja solidan izvor prihoda jer za desetak dana, koliko traje kampanja berbe divljih voćnih plodova, veštiji i organizovaniji berači u Topličkom okrugu mogu dnevno da zarade i do 100 evra.
Ovde možete pogledati cene poljoprivrednih proizvoda na pijacama JP "Tržnica" u Nišu za 20. jun 2021. Cenovnik se odnosi isključivo na pijačne tezge, ne na prodavnice i mlekare u okviru niških pijaca
Odlazak na letovanje savršen je način da se pruži odmor nakon obimnih poslovnih obaveza. Odabir Egipat Hurgada letovanje kao ciljnu destinaciju, danas predstavlja gotovo nenadmašan izbor koji spaja lepo i korisno – neverovatne mogućnosti za relaksaciju i uživanje, uz obilazak znamenitosti i upoznavanje peščanih i pustinjskih krajeva sveta.
Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu, danas je imao svoju promociju na 34. Beogradskom maratonu.
I drugo festivalsko veče sedmog Međunarodnog festivala duhovne muzike „Muzički edikt“ održano je u niškom Sabornom hramu. Publika je imala priliku da čuje četiri hora, i to iz Bugarske, Albanije, SAD (Njujork) i Kruševca.
Prema najnovim infomacijama u Srbiji su u poslednja 24 časa registrovana nova 103 slučaja koronavirusa, među testiranih 8.368 uzoraka.
U Jagodini tokom vikenda je održan Internacionalni "Dens festival". Preko 1.500 plesača je učestvovalo na ovom festivalu, a Plesni klub Bum 018 iz Niša je ostavrio veoma zapažen uspeh.
Saobraćaj u Srbiji je umerenog intenziteta, ali Auto-moto savez Srbije skreće pažnju da je počela letnja turistička sezona, kada može doći do manjih gužvi i zastoja i to najviše u zonama gde se izvode radovi.
Kako danas shvatamo i da li razumemo medije, ne samo kao informaciju i vest. Koliko su mediji uticajni, odgovrni i profesionalni, i da li nove tehnologije, društvene mreže i njihov obrazac, pružaju dobar primer mladima.
Polaganje vožnje u današnje vreme zahteva dosta odricanja. Naime, uvođenjem novog Zakona o saobraćaju u 2017. godini, režim obuke i polaganja se znatno promenio. Sada obuka traje duže, pa kandidati moraju da izdvoje dovoljno slobodnog vremena. Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima