Južna Srbija Info
Oglas više nije dostupan

Južna Srbija Info | Vesti juga Srbije

Teško ranjen maladić, nakon igre sa pištoljemUmeće takmičara na "Humanitarnoj tortijadi" izmamilo osmehe onih kojima je naša pomoć neophodna (FOTO)Sedmi protest u Nišu, pod kišobranimaMunicija, dinamit, barut i marihuanaNiš gastronomska prestonica Srbije - promocija bureka na Sajmu turizma u BeograduKrenulo prikupljanje potpisa za rekonstrukciju prugeUskoro film o poznatom muzičaru i boemu, Žiki Čokaliji


Danas je u niškom Domu Vojske održana 11. Međunarodna humanitarna izložba i takmičenje u spremanju torti i slavskih kolača, u organizaciji Unije zanatlija i preduzetnika region Južna Srbije.
Mladić iz Niša star 19 godina, nakon "igre" sa pištoljem, zadobio je teške rane u predelu stomaka. Nemio događaj se odvio oko 16 sati u ulici Stanija Bunuševca, u stanu stambene zgrade broj 117, nakon što se povređeni mladić igrao sa oružjem, saznajemo nezvanično.
Posle nemačkog lista „Frankfurter rundšau”, koji je objavio navodni plan o podeli Kosova koji su usaglasili Evropska unija i SAD, danas se u prištinskoj štampi pojavio sličan tekst, uz tvrdnju da iza takvog plana stoje SAD, Francuska i Rusija.
U Nišu je sinoć održan sedmi protest po redu u organizaciji NVO "Pokret mladih - Za Niš bez straha". Gost današnjeg protesta, advokat Božidar Prelević.
U organizaciji Razvojne agencije Srbije, Kancelarije za ekonomiju i trgovinu Ambasade Belgije u Srbiji i Belgijsko-srpske poslovne asocijacije, u Klubu poslanika u Beogradu održana je prezentacija programa podrške i subvencija koje Razvojna agencija Srbije pruža belgijskim kompanijama koje posluju u našoj zemlji.
Ovde možete pogledati cene poljoprivrednih proizvoda na pijacama JP "Tržnica" u Nišu za 16 februar 2018. godine. Cenovnik se odnosi isključivo na pijačne tezge, ne na prodavnice i mlekare u okviru niških pijaca.
Grad Niš kao “prestonica dobre hrane i meraka” i Turistička organizacija Niša predstavili su se danas na Sajmu turizma u Beogradu.
Republička planinarska akcija „Zimski uspon na Trem“ u organizaciji Planinarskog kluba Železničar biće održana u subotu 23. februara.
Grad Niš i Narodno pozorište od 12. do 19. marta biće domaćini i organizatori prvog Festivala drame i pozorišta balkanskog kulturnog prostora „Teatar na raskršću“ na kome će biti izvedeno osam takmičarskih predstava i komad u čast nagrađenih.
-U lovištu Lovačkog udruženja „Toplica“ u Prokuplju nema pojave divljih svinja zaraženih afričkom kugom, a ovo područje spada u red umereno rizičnih područja za pojavu te bolesti, kazao je upravnik lovišta Vladimir Lazić.
Privodi se kraju snimanje novog dokumentarno biografskog filma o preminulom niškom muzičaru, boemu, Palilulcu Živojinu Isakoviću – Čokalliji.
U većem delu Srbije danas će biti veoma hladno, ujutro i pre podne duvaće jak, ponegde i olujni severoistočni vetar, uz mestimično stvaranje manjeg snežnog pokrivača, što će otežati saobraćaj, saopštio je Auto-moto savez Srbije.
Predsednik Srbije sumirajući rezultate prošle godine i šta nas očekuje u 2019. godini, govori o svemu u atorskom tekstu za Kurir.
Da li je za maligna oboljenja stanovnika Srbije više kriv NATO ili katastrofalna politika onih koji su vodili zemlju devedesetih