Južna Srbija Info
Oglas više nije dostupan

Južna Srbija Info | Vesti juga Srbije, politika, turizam, sport, zabava

"Vreo" vikend, temperatura i do 42 stepenaMuškarac iz Trgovišta vozio sa tuđim tablicama i bez dozvoleVučić: Znam za odluku "Geoksa" o odlasku iz Srbije, nećemo ostaviti Vranje na cediluSotirovski pojasnila svoju objavu na Fejsbuku upućenu pojedinim opozicionim predstavnicimaNova biciklistička staza povezuje dve gradske opštine u NišuTelegram o objavi rata Srbiji prvo stigao u NišMarinika Tepić i Đilas u Nišu: Politički bled i već viđen nastup pred građanima i novinarima


Sunčano i veoma toplo. Posle podne uz izolovani razvoj oblačnosti ređa pojava kratkotrajnih pljuskova i grmljavine. Vetar slab, južni i jugozapadni.
Pripadnici PU u Prokuplju rasvetlili su seriju teških krađa i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivične prijave protiv pedesettrogodišnjeg i tridesetdevetogodišnjeg muškarca iz okoline Prokuplja, osumnjičenih da su izvršili ova krivična dela.
Dragan Vidojković, novinar, filmski i TV stvaralac, osnivač Medijske ekološke mreže Srbije "EKOpolis" iz Niša, ovogodišnji je dobitnik Priznanja za naročit doprinos podizanju ekološke svesti na filmu „Petar Lalović“ , Festivala turističkog i ekološkog dokumentarnog filma „Vrmdža fest ”
Nakon objave na svom zvaničnom Fejsabuk profilu u kojoj se osvrće na kritike pojedinih opozicionih predstavnika i poredi rezultate sadašnje i predhodne vlasti, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je pojasnila, kome je njen post bio namenjen.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je, povodom vesti o odlasku "Geoksa" iz Srbije, da država neće ostaviti Vranje na cedilu. Vučić je, upitan da prokomentariše odlazak investitora iz Srbije, kazao da uvek vodi računa i o tome i da već dva meseca zna za odluku "Geoksa".
Ovde možete pogledati cene poljoprivrednih proizvoda na pijacama JP "Tržnica" u Nišu za 31. jul 2021. Cenovnik se odnosi isključivo na pijačne tezge, ne na prodavnice i mlekare u okviru niških pijaca
Tradiconalna gastro-turistička manifestacija "Dani banice", uz bogat zabavni program, održaće se u Beloj Palnci od 13. do 15. avgusta.
Od četvrtka 29. jula, u Nišu u organizaciji Plivačkog saveza Srbije, se održava Državno prvenstvo u plivanju. Takmičenje traje do nedelje 1. avgusta.
Na konkursu za dodelu „Drainčeve nagrade za poeziju“ pristiglo je 36 knjiga. Komisija, koju su sačinjavali Goran Maksimović – predsednik komisije i članovi Tanja Kragujević i Dragan Ognjanović, izabrala je 10 knjiga za dodelu Drainčeve nagrade za poeziju objavljenih u 2020. godini na srpskom govornom području. Za ovu prestižnu nagradu autori su iz Beograda, Novog Sada i Banja Luke.
U Covid objektima Kliničkog Centra Niš, hospitalizovan je ukupno 10 pacijenata. Kod 2 pacijenta je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19..
Goran Bregović je ovogodišnji dobitnik Nišvil Grand Pri „Šaban Bajramović".
Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije RS, zadržavanja na našim graničnim prelazima su promeljiva. Najveće gužve su na Batrovcima i Preševu. Na putničkim terminalima "Preševo" čeka se oko 120 minuta.
"Zvezda" festivala duhovne muzike "Muzički edikt" monah Serafim Bit-Haribi i pevači njegovog hora iz Gruzije oduševili su publiku u Sabornoj crkvi
Polaganje vožnje u današnje vreme zahteva dosta odricanja. Naime, uvođenjem novog Zakona o saobraćaju u 2017. godini, režim obuke i polaganja se znatno promenio. Sada obuka traje duže, pa kandidati moraju da izdvoje dovoljno slobodnog vremena. Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima