Južna Srbija Info
Oglas više nije dostupan

Južna Srbija Info | Vesti juga Srbije, politika, turizam, sport, zabava

Čuveni magazin "Forbs" poručuje: "Obavezno posetite rodno mesto cara Konstantina Velikog" - reakcija gradonačelnice NišaGradsko veće: Usvojen predlog rebalansa budžeta, "Gorica" preuzima uređenje na grobljima, Niška Banja dobija kompleks bazenaDanas se obeležava Sveti Jovan Zlatousti, tvorac Svete liturgijePočetak radova izgradnje "Auto-puta mira" od Niša do Prištine sredinom sledeće godineBrnabić u Nišu: Nisu problem bolnički kapaciteti, nema dovoljno zdravstvenih radnikaKreativnost mladih istraživača i saradnja sa privredom: Otvorena laboratorijska lamela niškog Elektronskog fakultetaZbog novih mera, korekcije gradskog prevoza - manje polazaka u večernjim satima, više u udarnim terminima


U nižim predelima slab mraz, magla i niska oblačnost koja će se mestimično zadržati veći deo dana.
Carinici su 25. novembra 2020. godine u saradnji sa policijom, na prelazu Gradina sprečili pokušaj krijumčarenja preko 210.000 evra i gotovo pola kilograma zlatnog nakita. .
Početak radova na izgradnji auto–puta Niš–Merdare, očekuje se polovinom naredne godine, a ovaj projekat, od kapitalnog je značaja za Prokuplje i celu Toplicu jer će privući investitore i oživeti ovaj deo naše zemlje.Takođe, transpostana vozila neće više "gušiti" centar grada.
Predrag Jelenković, bivši prvi čovek LDP-a u Nišu, potom poslanik u Skupštini Srbije iz redova Socijaldemokratske partije (SDP) Rasima Ljajića, predolžen je za v.d. direktora Narodnog univerziteta u Nišu, saznajemo iz izvora bliskim Odboru za imenovanje SG Niša.
Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da će sutra biti uplaćeno po 10.000 dinara na ime jednokratne novčane podrške za zaposlene u zdravstvu, i da je za te svrhe iz budžeta izdvojeno 1,55 milijardi dinara, odnosno oko 13 miliona evra.
Od planiranih 7.400 hektara jesenja setva ozimih kultura na području Topličkog okruga završena je na površinama od 70 odsto. Pod pšenicom je predviđeno da se poseje 6.900 hektara, ječmom 450, dok bi se preostale površine našle pod drugim ratarskim kulturama.
Srbija, Niš, Novi Sad i Beograd su u vrhu Fobsove liste zemalja i gradova koje obavezno treba posetiti. Takođe, poznati magazin preporučuje Ribarsku banju.
Ritam prijateljskih utakmica KKK „Nais“ (Klub košarkaša u kolicima) se nastavio u Nišu. Četvrti vikend zaredom su niški košarkaši u kolicima odigrali prijateljsku utakmicu. Pripreme pred početak nove sezone Prve lige Srbije ušle su u završnu fazu.
U Pozorištu ,,Bora Stanković’’ u Vranju večeras je koncert klasične muzike održao Rafael Seralet, španski gitarista, profesor na konzervatorijumu u Liriji u Španiji.
U Republici Srbiji je do 15 časova 26. novembra 2020. godine registrovano ukupno 148.214 potvrđenih slučajeva COVID 19.
I pored, "nesporazuma" (više medijskog), 17. septembara, počelo je septembarsko izdanje Nišvil džez festivala 2020. Naredna četiri dana, besplatne programe će moći da prati ograničen broj posetilaca, saopšteno je danas u Gradskoj kući uz prisustvo gradonačelnice Sotirovski i direktora festivala, Ivana Blagojevića.
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće prikazu tenkova T-72MS u subotu, 28. novembra 2020. godine u Kasarni „Mija Stanimirović“ u Nišu.
Kako danas shvatamo i da li razumemo medije, ne samo kao informaciju i vest. Koliko su mediji uticajni, odgovrni i profesionalni, i da li nove tehnologije, društvene mreže i njihov obrazac, pružaju dobar primer mladima.
Kako saznajemo, Petar Babović lekar iz Niša. postavljen je na mesto novog načelnika Nišavskog upravnog okruga. Rešenje o postavljenju potpisla je predsednica Vlade Ana Brnabić, 24. aprila.Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima